Taşdelen Yeni Projeleri Yerinde İnceledi

Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, 2017 yılında açılışı yapılacak projelerin inşaat çalışmalarını yerinde inceleyerek yetkililerden bilgi aldı.

Taşdelen Yeni Projeleri Yerinde İnceledi
2016 yılının son üç ayını 27 önemli tesisin açılış ve temel atma törenleriyle dolu dolu geçiren Çankaya Belediyesi, bu yıl da büyük projelere imza atacak. Çankaya Evlerinden pazar yerlerine, kreşlerden kültür merkezlerine ve parklara kadar birçok yeni tesisin yapımı devam ediyor. Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, inşaatı devam eden ve 2017 yılı içinde açılışı gerçekleşecek yapılardaki çalışmaları inceledi.

İncelemeler tüm gün sürdü

İlk olarak Çankayalıların sosyal ve kültürel ihtiyaçlarını karşılayan Çankaya Evlerinden biri olacak 100. Yıl Çankaya Evi inşaatında incelemelerde bulunan Taşdelen, bölgeye farklı bir soluk getirecek ve kent meydanı olarak hizmet verecek 100. Yıl Pazaryerinde yapılan çalışmaları denetledi.

Temeli 2016 Ekim ayında atılan ve yapımı devam eden Ata Kreşinde yapılan çalışmaları da inceleyen Taşdelen, “Şubat ayında Zafertepe Mahallesinde Martı Kreşimizin açılışını yapacağız. Dönem sonuna kadar Çankayalı çocukların modern ve çağdaş bir anlayışla okul öncesi eğitimi alabileceği 16 kreşi olacak. Anne-babalarımız için de ekonomik olarak katkı sağlayan ve düşük ücretle hizmet veren kreşlerimizde 2000 çocuğumuz eğitim görecek” dedi.

Taşdelen daha sonra Yıldızevler Mahallesinde yapımı süren Masal Kalesi Kreşi’nde de incelemelerde bulundu.

“Lozanpark, Central park gibi olacak”

“Sanatçılarımızı yaşarken el üstünde tutmalıyız, değerlerimize yaşarken sahip çıkmalıyız” anlayışıyla 2 Ekim 2016’da temelini attıkları Zülfü Livaneli Kültür Merkezi inşaatını gezen Taşdelen, Çankaya’nın kültür-sanatın merkezi olduğunu Zülfü Livaneli Kültür Merkezi’nin açılışını yakında zamanda yapacaklarını ve dönem sonuna kadar da dev eser olarak nitelendirdikleri Atatürk Kültür Merkezi’ni Ankara’ya kazandıracaklarını söyledi.



Yapımı tamamlandığında Başkent’e 200 bin metrekarelik yeşil alan kazandıracak ve kent park niteliğinde olacak Lozanpark 3. ve 4. Etaplarını gezen Alper Taşdelen, “Burası tıpkı New York Central Park gibi kent merkezindeki büyük bir yeşil alan olacak. Buraya gelen sosyal, kültürel, sportif, hobi gibi her türlü ihtiyacını karşılayabilecek bir hizmet alacak” dedi.



“Atatürk’ün Çankaya’sında halkımız için en iyi projeleri hayata geçiriyoruz”

Esat Pazaryerinde de incelemelerde bulunan AlperTaşdelen, Çankaya Belediyesinin 2017 yılında da önemli hizmetlere imza atacağını belirterek, projeleri halkın istek ve ihtiyaçlarına göre planladıklarını söyledi.

Taşdelen, "Atatürk’ün Çankaya’sında halkımız için en iyi projeleri üretiyoruz. Geçen yıl büyük bir hız verdiğimiz hizmetlerimizi bu yıl daha da artırarak sürdüreceğiz. Vatandaşlarımızın önceliklerini ve ihtiyaçları dikkate alarak yürüttüğümüz projelerimizi yıl içinde ardı ardına hizmete sunacağız” dedi.

Kaynak: İHA