'Tahliye Ve Yangın Söndürme' Tatbikatı

Kırklareli Üniversitesi İş Sağlığı ve Güvenliği çalışmaları kapsamında Vize Meslek Yüksekokulu’nda ve Pınarhisar Meslek Yüksekokulu’nda “Tahliye ve Yangın Söndürme” tatbikatı gerçekleştirildi.

'Tahliye Ve Yangın Söndürme' Tatbikatı
Vize ve Pınarhisar İtfaiye Teşkilatlarının destekleriyle yapılan tatbikatlardan önce itfaiye amirleri tarafından yangın, yangınla mücadele, yangın söndürme ekipmanlarının kullanımı ve yangına karşı alınması gerekli önlemler hakkında, Kırklareli Üniversitesi İş Sağlığı ve Güvenliği Koordinatörlüğü personeli Öğr. Gör. Ömer Gültekin tarafından, “Acil Durumlar ve Tahliye Kuralları” konularında bilgilendirmeler yapıldı.

Bilgilendirmeler sonrasında görev yerlerine geçen akademik ve idari personel, sirenlerin çalması ile birlikte 60 saniye içerisinde bulundukları binayı boşaltarak okul bahçesinde belirlenmiş olan acil durum toplanma alanına indi.

Burada yapılan sayım ile binada mahsur kalan personelin bulunup bulunmadığı belirlendi. Binada mahsur kalan personeller de itfaiye aracı yardımıyla tahliye edildi. Meslek Yüksekokullarında yangınla mücadele ekibinde görevli personel, yakılan ateşe itfaiye görevlileri nezaretinde yangın söndürücüler ile müdahale etti. Tatbikat başarı ile tamamlandı.
Kaynak: İHA