Sumbas Ziraat Odası Kapatıldı

Sumbas Ziraat Odasının, Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) tarafından çiftçi sayısının az ve oda gelirinin düşük olması nedeniyle kapatıldığı bildirildi.

Sumbas Ziraat Odası Başkanı Ömer Kaya, yaptığı açıklamada, TZOB tarafından yapılan denetimler sonucunda, odanın çiftçi sayısın azlığı ve yeterli aidat toplanamaması nedeniyle kapatılarak, oda faaliyetlerinin Kadirli Ziraat Odasına devredildiğini kaydetti.

Kapatılmalarına neden olan düşük aidat miktarının, kullandıkları aidat listesinden kaynaklandığını ve bunun düzeltilmesi için hukuki mücadele vereceklerini belirten Kaya, şunları ifade etti:

'TZOB'un 3, 5 ve 7 numaralı aidat listeleri var. Biz, çiftçimiz için daha düşük miktarı içeren 7 numaralı aidat listesini kullanıyorduk. TZOB'tan uyarı alsaydık yüksek olanı kullanırdık. Böylece gelirimiz, giderimizi karşılardı. Denetim ve incelemeden sonra ilçede tarım potansiyelinin düşük olması, çiftçi sayısın az olması ve gelir azlığı gibi gerekçelerden dolayı odamız kapatıldı. Odanın kapanmayla Sumbas çiftçisi zor durumda kaldı. Kanuni hakkımızı sonuna kadar kullanıp çiftçinin tek odası olan ziraat odasının, Sumbas'ta tekrar açılması için gereken mücadeleyi yapacağız.'

Kaynak: AA