Şereflikoçhisar'da Ödüllü Yemek Yarışması

Şereflikoçhisar Ticaret Odası Başkanı Yasin Tekin, ’Şereflikoçhisar adıyla marka yemek belirlenmesi’ için bir yemek yarışmasının düzenleneceğini açıkladı.

Şereflikoçhisar Ticaret Odası Başkanı Yasin Tekin, Şereflikoçhisar’ın marka yemeğinin belirlenmesinin ardından ’eski lezzetlerimiz, ev yemeklerimiz’ konulu bir yarışma yapılacağını ve yarışmaya isteyen ev hanımlarının katılabileceğini, dereceye giren ilk 3’e ödül verileceğini belirtti.

Tekin açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“İlçemizde bir süre önce marka bir yemek oluşturmak ve bunu yaygınlaştırmak için başlattığımız çalışmayla ilgili değerli hemşehrilerimiz, sosyal medya, basın ve direkt irtibat yöntemiyle yoğun ilgi gösterdiler. Çok güzel fikirler ve öneriler çıktı. Dostlarımız unutulmaya yüz tutmuş eski yemek ve tatlarımızı hatırlattılar. İlçemizden yurt dışından, Aydın’dan, ülkemizin her yerinden katılımlar oldu. Bu bizi çok mutlu etti. Öneriler arasında bir jüri oluşturup yemek yarışması yapmak. Mercimekli bulgur pilavı, devekovan peyniri, asıda, aşure, Arap aşı, karma katma cacığı, topalak köftesi, yahni, kömbe, tava, güveç, Koçhisar peynirli pidesi, köy böreği, pekmezli kabak gibi buna benzer öneriler geldi. Her bir fikir için dostlarımıza ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Bu konuyla ilgili olarak fikir alışverişinde biraz daha bulunup bu fikirleri geliştirmemiz gerekiyor.”
Kaynak: İHA