Sakarya'dan Kısa Kısa

Sapanca Belediyesi ekipleri tarafından ilçe genelinde yapılan kontrollerde kaçak olduğu tespit edilen yapıların yıkım işlemleri gerçekleştiriliyor.

Sapanca Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü Yapı Kontrol Şefliği tarafından yapılan kontrollerde, son olarak İlmiye Mahallesinde bulunan bir meskene kaçak bölüm ilave edildiği tespit edildi.

Söz konusu bölümler Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından yıkıldı.

İmar ve Şehircilik Müdürlüğü yetkilileri, ruhsatsız ve kaçak olarak inşa edilen bina, gecekondu ve inşaatlara karşı yasal tedbir ve uygulamaların tavizsiz bir şekilde uygulanacağını bildirerek vatandaşları uyardı.

Sapanca genelinde kaçak yapılaşmaya kesinlikle izin verilmeyeceğini belirten yetkililer, yıkım ve cezai işlemlerin eksiksiz bir şekilde yerine getirileceğini belirterek vatandaşlardan mağduriyet yaşamamaları için yasalara uygun davranmalarını istedi.

- Yüksekte çalışanlar için sertifika eğitimi

Sakarya Büyükşehir Belediyesi İş Sağlığı ve Güvenliği Şube Müdürlüğü tarafından kurum içerisinde eğitici yetiştirmek için sertifika programı düzenleniyor.

İş Sağlığı ve Güvenliği Şube Müdürü Bülent Odabaş, yaptığı yazılı açıklamada, sertifika programı ile Büyükşehir Belediyesinde yüksekte çalışanlara eğitim vermek üzere eğiticiler yetiştirildiğini belirtti.

Yüksekte çalışma eğitici eğitimi sertifika programı kapsamında gerçekleştirilen sertifika programının 45 saat olarak gerçekleştirileceğini ifade eden Odabaş, şunları kaydetti:

'Eğitimlerimizin teori kısmı, İtfaiye Dairesi Başkanlığında gerçekleştiriliyor. Pratiğe yönelik eğitimlerimizi ise Macera Park’ta gerçekleştiriyoruz. Şu anda eğitimimize Büyükşehir Belediyemiz içerisinden 8 itfaiyeci ile 1 iş sağlığı ve güvenliği uzmanı katılıyor. Bu eğitimler ile ilgili ilk hedefimiz, kurum içerisinde yüksekte çalışanlara yönelik gerekli eğitimleri vermek üzere eğitimciler yetiştirmek. Büyükşehir Belediyemizde yüksekte çalışan herkes ileride bu eğitimi alacak. Haliç Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi tarafından gerçekleştirilen eğitim sonunda yapılacak sınavda 70 ve üzeri puan alan katılımcılar sertifika almaya hak kazanarak daha sonra bizzat eğitim verebilecek duruma gelecek.'

- Tezhip Sergisi açılıyor

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Kültür Sanat Etkinlikleri kapsamında 10 Şubat Cuma günü Münevver Üçer'in eserlerinden oluşan tezhip sergisi Sakaryalı sanatseverlerin beğenisine sunulacak.

Birçok ulusal ve uluslararası sergi, sanat fuarları ve festivallerde yer alan Münevver Üçer'in eserlerinden oluşan tezhip sergisi, Sakarya Sanat Galerisinde açılışı gerçekleştirilecek ve 5 Mart Pazar gününe kadar ziyaret edilebilecek.

Kaynak: AA