Pazarlarda Akıllı Etiket Uygulaması

İzmit Belediyesi pazarlarda akıllı etiket programını faaliyete geçirdi.

Pazarlarda Akıllı Etiket Uygulaması
Mevzuatta yapılan düzenleme gereği pazarcılar için zorunlu hale getirilen yelek ve akıllı etiketlerin dağıtımı İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan’ın da katıldığı törenle Perşembe Pazarı’nda gerçekleştirildi.

Törene Başkan Doğan’ın yanı sıra Kocaeli Pazarcılar Odası Başkanı Ahmet Serim, Kocaeli Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Kemal Kaya ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Tören alanında konuşan İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, “Pazarlarımızla ilgili bastırdığımız broşürler, fiyat etiketlerimiz, giriş çıkışlarda kontrol terazilerimiz var. Pazar yerleri yönetmeliğimiz de meclisimizden onaylanarak geçen bir yönetmeliktir. Ayrıca yine Türkiye’ye örnek olabilecek, bir çalışma olana pazarcılarımızın anayasası var. Pazarcımız hangi kurallar içerisinde iş yapacak, biz ne iş yapacağız, vatandaşımız hangi kurallarla alışveriş yapacak hepsi burada mevcut. Bir de pazarcılarımız için yelekler hazırlattık. Görsel olarak da hem pazarın, alışverişin gücünü arttırır düşüncesiyle hareket ettik, bunları pazarcımıza hediye edeceğiz" dedi.

Kaynak: İHA