Mart Ayı Sonunda Keşan'ın Tamamı Doğalgaza Kavuşacak

GAZDAŞ'ın yeni yatırımlarıyla Keşan'da doğalgaz arzı kademeli olarak Mart ayı sonuna kadar tüm ilçe geneline yayılacak.

İlk aşamada Aşağı Zaferiye Mahallesi'ndeki binden fazla konut ve tesise sunulan doğalgaz hizmetinin mart ayı sonuna kadar Keşan geneline yayılması hedefleniyor.

GAZDAŞ Trakya Bölge Müdürü Tamer Akaslan yaptığı yazılı açıklamada, doğalgaza geçişle birlikte Keşan'ın hava kirliliğinde de hızlı bir düşüş beklediklerini belirtti.

Doğalgaz kullanımıyla birlikte Trakya'nın havasının değiştiğini belirten Akaslan açıklamasında şunlara yer verdi:

'Trakya’nın hızla büyüyen sanayisi ve ekonomisine karşın son 10 yıl içinde doğal gaz kullanımı sayesinde hava kalitesinde Edirne'de yüzde 60, Kırklareli'nde yüzde 65 iyileşme sağlandı.

Haziran 2016'da altyapı geliştirme çalışmalarına başladığımız Keşan'ı temiz, ekonomik ve güvenli enerji kaynağı olan doğal gaz hizmeti ile buluşturmaktan büyük bir mutluluk duyuyoruz.

Bu sayede 10 yılı aşkın sürede gerçekleştirdiğimiz 242 milyon dolarlık yatırım ile Trakya bölgesinde 400 binin üzerinde potansiyel abone için doğal gaz hizmetimizden yararlanma imkanı sunduğumu yerler arasında Keşan da var artık. Çalışmalarımıza ara vermeksizin devam ederek doğalgaz hizmetimizi Keşan geneline 2017 yılı Mart ayı sonuna yaymayı hedefliyoruz.'

Kaynak: AA