Mardin'deki Orman Köylülerine Destek

Orman ve Su İşleri Bakanlığınca kentteki orman köylerinde yaşayanlara 2003'ten bu yana 10,8 milyon lira kredi desteği verildi Bu yıl da 70 aileye 900 bin lira destek sağlanması hedefleniyor.

Orman ve Su İşleri Bakanlığınca Mardin'deki orman köylerinde yaşayan vatandaşlara 2003'ten bu yana 10,8 milyon lira kredi desteği sağlandı.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, orman köylerinde yaşayan vatandaşların gelir düzeylerinin artırılmasına ilişkin çalışmaların sürdüğü belirtildi.

Orman köylerinde yaşayanların sosyal ve ekonomik gelişmelerini desteklemek amacıyla geliştirilen projelerin, Orman Genel Müdürlüğünce ülke genelinde ara verilmeden uygulandığı bildirilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

'Mardin'de güneş enerjisi, süt sığırcılığı ve süt koyunculuğu başta olmak üzere birçok alanda orman köylülerine 10,8 milyon lira kredi desteği sağlandı. 2003'ten bu yana toplamda şehirde 2 bin 208 aileye destek verildi. 2017 yılında da 70 aileye 900 bin lira destek sağlanması hedefleniyor.'

Açıklamada görüşlerine yer verilen Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, bakanlık olarak orman köylülerini de düşündüklerini vurguladı.

Onların kalkınmalarını desteklemek amacıyla birçok proje geliştirdiklerini ifade eden Eroğlu, böylece vatandaşlara ilave istihdam alanları oluşturduklarını belirtti.

Orman alanlarında yürütülen faaliyetlerde orman köylülerini işçi olarak çalıştırdıklarını kaydeden Eroğlu, bu yıl da bu tür projeleri çeşitlendirerek desteklerini sürdüreceklerini bildirdi.
Kaynak: AA