Manisa'nın Fidanları Kuzey Kıbrıs'ta

Manisa'daki Muradiye Orman Fidanlığı'nda üretilen 2 bin 100 fidan Kuzey Kıbrıs'ta Hala Sultan Külliyesi'nin yeşillendirilmesinde kullanıldı.

İzmir Orman Bölge Müdürlüğü fidanlıkları arasında yer alan Manisa Muradiye Orman Fidanlığı, yıllık yaklaşık 5 milyon adetlik fidan üretimiyle Türkiye'nin yanı sıra Kuzey Kıbrıs'ın ağaçlandırılmasına da katkıda bulunuyor.

İzmir Orman Bölge Müdürü Şahin Aybal, yaptığı açıklamada, müdürlüğe bağlı 28 fidanlık arasında yer alan Manisa'daki fidanlığın 300 çeşit fidan ile hem bakanlığa bağlı fidanlıklar hem de özel fidanlıklar arasında ön sıralarda yer aldığını kaydetti.

Belediyeler başta olmak üzere tüm kurum ve kuruluşlarının fidan ihtiyacına yanıt veren fidanlığın, yavru vatana da fidan göndermeye başladığına işaret eden Aybal, açıklamasında, 'Kıbrıs’a ciddi manada fidan gönderip yavru vatanın yeşillendirilmesi için buradaki fidanları kullandık. KKTC'deki Hala Sultan Külliyesi’nin peyzajı için 2 bin 100 fidan gönderdik.' ifadelerine yer verdi.

Aybal, bir süre önce Yunusemre Belediyesi ile yapılan protokol kapsamında 2023 yılına kadar 1 milyon fidanı toprakla buluşturmayı hedeflediklerine dikkat çekerek diğer belediyelerle de benzer çalışmalar içine girmek istediklerini bildirdi.
Kaynak: AA