Kuru Meyvede Rusya'ya İhracat Hedefi

Kuru Meyve Tanıtım Grubu Başkanı Öz: 'Rusya’yla siyasi yakınlaşmanın ihracatımıza pozitif katkı sağlamasını amaçlıyoruz'.

Kuru Meyve Tanıtım Grubu (KMTG) Başkanı Osman Öz, kuru meyvede önde gelen pazarlardan Rusya'ya ihracatı artırmak için bu ülkedeki fuarlara katılım gösterdiklerini belirtti.

Türkiye'nin tarım ürünleri ihracatında önemli pay tutan çekirdeksiz kuru üzüm, kuru incir, kuru kayısı ve Antep fıstığının tanıtımını yapan Tanıtım Grubu, Moskova’da 6-10 Şubat 2017 tarihlerinde düzenlenen Prodexpo 2017 Fuarı’na katıldı.

Fuar katılımıyla ilgili açıklama yapan Grup Başkanı Öz, Türkiye’ye yıllık 1,4 milyar dolar döviz kazandırdıklarını, bu rakamı 2023 yılında 3 milyar dolara çıkarmayı hedeflediklerini ifade etti.

Grubun 2017 yılındaki tanıtım çalışmalarını Rusya’dan başlattığına işaret eden Öz, şunları kaydetti:

'İki ülke arasında yaşanan sorunların aşılması sonrası Rusya pazarı, Türk ihracatçısı açısından daha cazip hale geldi. 140 milyonu aşan nüfusu, Türkiye’ye yakınlığı ve Türk ürünlerinin bilinirliğinin yüksek olması nedeniyle Rusya, bizim için önemli bir hedef pazar konumunda. Rusya’yla siyasi yakınlaşmanın ihracatımıza pozitif katkı sağlamasını amaçlıyoruz.'

Kuru Meyve Tanıtımı Grubu’nun 2017 yılında 8'i uluslararası gıda fuarı olmak üzere 10 tanıtım etkinliğine katılacağını bildiren Öz, dünya genelinde sağlıklı ürünlere olan yönelişin Türk kuru meyveler için bir avantaj olduğunu bildirdi.

Öz, 2017'de Rusya'nın yanı sıra Uzakdoğu ağırlıklı bir tanıtım programı oluşturduklarını, Hindistan, Güney Kore ve Çin’de 7 etkinliği düzenleyeceklerini, Dubai’deki Gulfood Fuarı ve Bosna Hersek’teki 20. Mostar Uluslararası Fuarı’nda yer alacaklarını açıkladı.

Kaynak: AA