'Küçük Kalplere Sağlıklı Dokunuş' Projesi Eğitimleri Tamamlandı

Trakya Kalkınma Ajansı tarafından 2016 Teknik Destek Programı kapsamında desteklenen ve Genel Sekreterlik tarafından yürütülen “Küçük Kalplere Sağlıklı Dokunuş” projesi başarıyla tamamlandı.

'Küçük Kalplere Sağlıklı Dokunuş' Projesi Eğitimleri Tamamlandı
İdari hizmetler Başkanı Dr. Selma Heves Yılmaz tarafından yapılan açılış konuşmasında, çocukların sağlık sistemi içinde hem çocuk olma, hem hasta olma durumlarından dolayı önem arz ettiği, özel ihtimam gerektirdiği ve bu duygudan hareketle projenin gerçekleştirildiği konularına vurgu yapıldı.

Doç. Dr. Şebnem Soysal ve Uzm. Psk. Danışman Özden Bilgin tarafından 10-11 Kasım tarihlerinde, “Sağlık Hizmetleri Sunumunda Çocuk Psikolojisi” ana başlığı altında verilen eğitimlere çalışanların talebi yüksek oldu.

Sağlık tesislerimizde çocuk hastalara hizmet sunan birimlerde çalışan hekim, hemşire, ATT, röntgen teknisyeni, anestezi teknisyeni, laborant, psikolog ve çocuk gelişimci olarak görev yapan 68 personel konu ile ilgili ayrıntılı bilgi sahibi oldular.

Eğitim sonunda, eğitimin her yönüyle değerlendirilmesini amaçlayan değerlendirme formlarını katılımcıların doldurması istendi. Bu formda yer alan “Eğitimin işinizi yapmanıza etkisi ne olacak?” sorusuna şu cevapları verdiler:

“Çocukların kronik hastalıklara verdiği tepkileri anlamamı sağladı. Engelli çocuk hastalarla iletişim kurmamı kolaylaştıracak. Hastanede yatan çocukların yaş gruplarına göre vereceği tepkileri doğru anlamamı sağlayacak. İşimi daha profesyonel yapabileceğim. Hem iş hayatımda hem de özel hayatımda çocuklara bakış açım değişti. Çocuklarla iletişimimi kolaylaştıracak. Çocuklarla iletişimimi güçlendirecek.”

Engelli hasta çocuklara yaklaşım konusunun da işlendiği proje ile sağlık hizmeti sunumu süreçlerinde çocukta oluşabilecek olası fiziksel ve psikolojik travmaların engellenmesinin, çocuk hastaların zamanında ve etkili tedavi olmaları hedeflerine katkı sağlamasının beklendiği bildirildi.

Kaynak: İHA