Kredi Kullanamayan Esnafa Kredi Müjdesi

EDESOB Başkanı İnağ: 'Gerekli şartları taşıyan tüm işletmelerin bu destekten yararlanmaları konusunda KOSGEB İcra Kurulu KOSGEB İdare Başkanlığını yetkilendirmiştir. KOSGEB Sıfır Faizli İşletme Kredisi Faiz Desteğine yeni başvuru alınmayacak'

Edirne Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (EDESOB) Başkanı Emin İnağ, KOSGEB'in sıfır faizli işletme kredisi faiz desteği için geçen yıl aralık ayında başvuran ancak destekten yararlanamayan işletmelere, gerekli şartları taşımaları şartıyla yeni başvuruya gerek kalmaksızın kredi kulandırılması için KOSGEB İdare Başkanlığının yetkilendirildiğini bildirdi.

İnağ, yaptığı yazılı açıklamada, KOSGEB tarafından 50 bin lira üst limitli sıfır faizli işletme kredisi faiz desteğinin yoğun talep gördüğünü hatırlattı.

Krediye Türkiye genelinde 244 bin 980 işletmenin başvurduğunu ancak bu işletmelerden sadece 15 bininin destekten yararlanabildiğine işaret eden İnağ, desteğe başvuru süresinin kısa oluşu, yoğun başvuru ve sistemde meydana gelen tıkanma gibi nedenlerle başvurusu sahiplerinin büyük çoğunluğunun bu destekten yararlanamaması konusunu konfederasyona ilettiklerini belirtti.

İnağ, yapılan yeni çalışmayla KOSGEB tarafından KOSGEB veri tabanına kayıtlı, güncel KOBİ beyannamesi onaylı ve KOSGEB desteklerinden yasaklı olmayan KOBİ’lere, 50 bin lira üst limitli, 12 ay ödemesiz, geri kalanı 3 ayda bir eşit taksitler halinde ödemeli toplam 36 ay vadeli faiz desteği sağlanacağını kaydetti.

Bu imkandan 2016 Aralık ayında destek başvurusunda bulunmuş ancak desteklemeden yararlanmamış işletmelerin yararlanabileceğini ifade eden İnağ, 'Gerekli şartları taşıyan tüm işletmelerin bu destekten yararlanmaları konusunda KOSGEB İcra Kurulu KOSGEB İdare Başkanlığını yetkilendirmiştir. KOSGEB Sıfır Faizli İşletme Kredisi Faiz Desteğine yeni başvuru alınmayacak.' dedi.
Kaynak: AA