Köy Yolları Parke Taşıyla Kaplanacak

Ağrı İl Özel İdaresi tarafından tüm köy içlerine parke taşı döşemek için kurulan parke üretim tesisinin büyük bir bölümü tamamlandı.

İl Özel İdare Genel Sekreteri Erhan Tenekeci, gazetecilere yaptığı açıklamada, parke üretim tesisi inşaat yapımının sona gelindiği, tesiste baharda üretime başlanılacağını söyledi.

Özel İdarenin bütçesiyle yapılan ve yaklaşık bin metrekare alan üzerine kurulan tesiste, günlük ortalama 850 metrekare parke üretileceğini ifade eden Tenekeci, 'Üreteceğimiz parke taşları ile köylerimizin içi ve çehresi değişecek. Köylerimizde en büyük sıkıntı olan çamur ve toz ortadan kalkacak.' dedi.

Köylerin daha temiz bir çevreye sahip olacağına işaret eden Tenekeci, şöyle konuştu:

'Bunların yanı sıra kendi parkemizi, kendi tesisimizde üreteceğimiz için çok mutluyuz. Bu bize hizmet hızı ve zaman tasarrufu noktasında da büyük kolaylıklar sağlayacak. Tam otomatik olan parke üretim tesisi kilitli ya da kilitsiz parke taşlarını seri üretebilecek. Ayrıca tesisimiz hidrolik sistem orta basınçlı hidrolik valflerle donatılmış olup, 6 adet hidrolik pompa ile beslenecek. İstenildiğinde ikiden fazla pompanın debisi aynı silindire gönderilerek üretim maksimum debiye çıkarılabilecek.'

Kaynak: AA