Konya'ya Silah İhtisas OSB Kurulsun Teklifi

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Sekreter Yardımcısı ve Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı, Konya’ya Silah İhtisas Organize Sanayi Bölgesi (OSB) kurulmasını gündeme taşıdı.

Konya'ya Silah İhtisas OSB Kurulsun Teklifi
Serbest Bölgeler Kanun tasarısının görüşmeleri esnasında TBMM Genel Kurulunda konuşan Mustafa Kalaycı, Konya serbest bölgesinin kurulması, sivil havalimanı, teknik üniversite, yerli otomobilin Konya’da üretilmesi ve Silah İhtisas OSB konularını dile getirdi.

Kalaycı, Konya’da savunma sanayisi yönünden önemli bir potansiyel bulunduğunu belirterek, “Bu potansiyel en iyi şekilde değerlendirilmelidir. Özellikle Beyşehir, Üzümlü ve Huğlu’da yüzyılı aşan mazisi bulunan av tüfeği ve silah sanayisi geliştirilmeli ve savunma sanayisine entegre edilmelidir. Bu çerçevede, Silah İhtisas Organize Sanayi Bölgesi Projesi uygulamaya mutlaka konulmalıdır” dedi.

Konya’ya serbest bölge kurulmasının yıllardır dillendirilmesine rağmen herhangi bir adım atılmadığını hatırlatan Kalaycı, “2017 bütçe görüşmelerinde konuyu gündeme getirmem üzerine, Ekonomi Bakanı Sayın Zeybekçi, Aydın ve Konya’da serbest bölge çalışmalarının olduğunu ve olgunlaştığında açıklayacaklarını söylemiştir. Konya’nın sanayi ve ihracat potansiyelinin değerlendirilmesi ve ülke ekonomisine yapacağı katkı dikkate alınarak, Konya Serbest Bölgesi bir an önce kurulmalıdır.

Otomotivde kaliteli ürünleriyle dünyada çok önemli bir merkez hâline gelen Konya’da otomobilin her parçası üretilebilmektedir. Yeni bir motor üretmek için yeterli altyapısı vardır. Bu itibarla yeni bir tasarımla Türk malı ilk otomobili yapabilecek en uygun şehir Konya’dır. Hükümetin de bu gerçeği göreceğini ve kabul edeceğini umuyor ve bekliyoruz. Konya ekonomisinin daha büyük hamleler yapabilmesi, dinamik gücünden ve geniş üretim potansiyelinden daha çok yararlanılması için sanayi ve ihracatla doğrudan ilişkili lojistik merkez, limana hızlı ulaşım, sivil havalimanı, teknik üniversite gibi fiziki altyapı eksiklikleri giderilmeli, mevcut yatırımlara hız verilmelidir” diye konuştu.

Milletvekili Mustafa Kalaycı, 2008 yılında yatırım programına alınmasına karşın Konya Kayacık Lojistik Merkezi Projesi için hâlâ bir çivi bile çakılmadığını vurgulayarak, Konya’ya bir teknik üniversitenin mutlaka kurulması gerektiğini ve önerilerinin Konya’ya yatırım olarak geri dönmesi için her zaman takipçisi olacağını sözlerine ekledi.
Kaynak: İHA