Kocaeli Valisi Güzeloğlu'na AA 2016 Yıllığı

Vali Güzeloğlu: 'Bu çalışma, yaşadıklarımızı hem yeniden hatırlamamızı hem de hafızamızın unuttuğu önemli satır başlarımızı tekrar gündemimize almamızı sağlıyor'.

Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu'na, Anadolu Ajansınca hazırlanan AA 2016 Yıllığı takdim edildi.

Yıllığı inceleyen Vali Güzeoğlu, bu çalışmanın, geride kalan senenin hem Türkiye hem de dünya için dönüm noktalarını belirleyen ve bunları habercilik değeriyle vatandaşlara ulaştıran kalıcı bir eser olduğunu belirtti.

AA 2016 Yıllığı'nın, bir senenin adeta genel olarak bütününü ortaya koyan çok değerli bir çalışma olduğunu vurgulayan Güzeloğlu, şöyle konuştu:

'Bu, bir anlamda hepimizin ortak yaşadıklarımızı hem yeniden hatırlamamızı hem de hafızamızın unuttuğu önemli satır başlarımızı tekrar gündemimize almamızı sağlıyor. Şüphesiz herkesin kütüphanesi için de vazgeçilmez, çok önemli bir eser ve değer olarak karşımıza geliyor. Bu bağlamda geride bıraktığımız 2016'nın gerçekten yine çok güzel hazırlanmış almanağını AA tarafından almaktan büyük mutluluk duyuyorum.'

Güzeloğlu, 15 Temmuz darbe girişimine de değinerek, 'Türk milletinin devletiyle birlikte dimdik duruşuyla, demokrasi nöbetleriyle, bugüne kadar sahip olduğu tüm değerleri canı, kanı pahasına koruma kararlığını bir kez daha dünyaya haykırdığını bu almanakta görmekten ayrıca mutlu oldum.' dedi.

Bu senenin, tüm acıların uzağında, birlik ve beraberlik içinde milletçe nice güzel günler ile başarıların yaşanacağı bir yıl olmasını dileyen Güzeloğlu, Allah'tan önce millete, sonra da dünyaya barış, huzur ve kardeşlik getirmesini temenni ettiğini belirtti.

Güzeloğlu, yıllığın hazırlanmasında emeği geçenlere teşekkür ve tebriklerini iletti.
Kaynak: AA