Kocaeli'de FETÖ/PDY Davası

Soruşturma kapsamında, daha önce görevlerinden ihraç edilen 8'i tutuklu 13 sağlık çalışanının yargılanmasına başlandı.

Kocaeli'de, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) kapsamında, daha önce görevlerinden ihraç edilen 8'i tutuklu 13 sağlık çalışanının yargılanmasına başlandı.

Kocaeli 4. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmada, örgütün kriptolu haberleşme programı 'ByLock'u kullandıkları ve örgütün elebaşı Fetullah Gülen'in çağrısı üzerine Bank Asya'ya para yatırdıkları iddia edilen, tutuklu Birol Artuç, Erkan Çoban, Mehmet Keskin, Mehmet Zorlu, Mustafa Albayrak, Mustafa Kenan Duymaz, Nabi Güzel ve Nuray Meral Gülüm ile tutuksuz yargılanan D.A, G.T, Ü.Ö, H.E. ve M.Y. ile avukatları katıldı.

Duruşmalarda 'silahlı terör örgütüne üye olmak' ve 'Terörizmin Finansmanının Önlenmesi Hakkındaki Kanun'a muhalefet' suçlamalarının yöneltildiği sanıklar hakkındaki iddianameler okundu.

Kimlik tespitlerinin ardından sanıkların savunmaları alındı.

Tutuklu sanıklar, silahlı terör örgütüne üye olma ve 'ByLock' kullandıkları yönündeki suçlamaları kabul etmeyerek, tahliyelerini istedi.

Tutuksuz yargılanan sanıklar da haklarındaki adli kontrol şartının kaldırılmasını talep etti.

Mahkeme heyeti, tutuklu sanıklardan Nuray Meral Gülüm ve Nabi Güzel'in üzerine atılı suçların vasıf ve mahiyeti, delillerin kısmen toplanmış olması ve sağlık durumlarını göz önüne alarak adli kontrol şartı ve yurt dışı yasağı kapsamında tahliye edilmesine, tutuksuz sanıkların adli kontrol şartının kaldırılarak yurt dışı yasağının devam etmesine ve diğer tutuklu sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar verdi.

Sanıklar hakkındaki 'ByLock' sorgusunun yeniden yapılmasına, ilgili yerlerden gerekli dijital verilerin istenmesine de karar veren mahkeme, duruşmayı erteledi.
Kaynak: AA