Kırklareli'nde ' 9 Şubat Dünya Sigarayı Bırakma Günü ' Programı Düzenlendi

Kırklareli Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından, Dünya Sigarayı Bırakma Günü çerçevesinde Kırklareli Kanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Merkezinde (KETEM ) sigarayı bırakanlara teşekkür belgesi verildi.

Kırklareli'nde ' 9 Şubat Dünya Sigarayı Bırakma Günü ' Programı Düzenlendi
KETEM’de yapılan programa Kırklareli Vali Yardımcısı Tahir Demir, İl Halk Sağlığı Müdürü Dr. Çiğdem Cerit, sağlık personeli ve sigarayı bırakan vatandaşlar katıldı.

Programın açılış konuşmasında Kırklareli Vali Yardımcısı Tahir Demir, “Dünya üzerinde yaşayan insanların sağlığını tehdit eden en önemli etkenlerden biri sigara kullanımıdır. İnsanlarımızda sigara içerek kendilerine ve topluma en büyük kötülüğü yapmaktadırlar. ‘9 Şubat Dünya Sigarayı Bırakma Günü’ adı altında tertip edilen etkinliklerin amacı, sigara kullanma alışkanlığı olan insanların sigaranın zararları konusundaki bilgilerini artırmak suretiyle, insanların sigara kullanma alışkanlığından uzaklaşmasına sebep olacak birtakım davranış değişikliklerine sebep olmak için farkındalık oluşturmaktır. Bugün de burada sigarayı bırakan arkadaşlarımızla bir araya geldik. Kendilerini kutluyorum. Çevresindeki yakınlarına örnek olmalarını ve sigarayı bırakmalarında yardımcı olmalarını diliyorum. Sigara hepimizin en büyük düşmanıdır” dedi.

Kırklareli Halk Sağlığı Müdürü Dr. Çiğdem Cerit ise, “Sigara insanlar için çok zararlı bir madde, bununla büyük mücadele etmeliyiz ve ediyoruz. ‘9 Şubat Dünya Sigarayı Bırakma Günü’ nedeniyle burada sigarayı bırakan vatandaşlarımızı görmek bizler için büyük gurur kaynağıdır” diye konuştu.

Sigarayı bırakan vatandaşlardan gazeteci Rahmi Sağlık, sigarayı bırakma hikayesini anlatarak “76 yaşındayım, sigarayı bırakarak hem sağlığıma hem de ekonomik rahata kavuştum. Daha önce bana hem sağlık hem de ekonomik olarak sorun teşkil ediyordu. Evime şimdi sigaraya harcadığım para yerine başka yararlı bir şeyler alıyorum. Sağlığımda daha iyi oldu. Bu yaşımda sağlığım yerimde ve çok mutluyum” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Vali Yardımcısı Tahir Demir, Halk Sağlığı Müdürü Dr. Çiğdem Cerit, sigarayı bırakan vatandaşlara teşekkür belgelerini verdi.
Kaynak: İHA