Kayseri Ve Sivas'ta Kültür Sanat

Kayseri'de '1001 Gece Masalları', 'Şimdi Ne Olacak' ve 'Külkedisi' oyunları izleyiciyle buluşacak Sivas Devlet Tiyatrosu 'Lysistrata' oyununu sahneleyecek.

Kayseri ve Sivas'ta kültür sanat etkinlikleri devam ediyor.

Kayseri Büyükşehir Belediyesince düzenlenen etkinlikler kapsamında, Altınok Çocuk Tiyatrosu tarafından '1001 Gece Masalları' adlı müzikal, minik izleyiciler için sahnelenecek.

Aynı isimli dünyaca ünlü eserden sahneye uyarlanan oyun, Kadir Has Kültür ve Sanat Merkezi'nde 11 Şubat saat 12.00 ile 15.00'te ücretsiz izlenebilecek.

İstanbul Temaşa Tiyatrosunun iki perdelik komedi oyunu 'Şimdi Ne Olacak' da 11 Şubat saat 19.30'da seyirciyle buluşacak.

Büyükşehir Belediyesi Tiyatrosu'ndaki oyunda, kız isteme merasimi eğlenceli dille anlatılıyor. Oyunun biletleri, Büyükşehir Belediyesi Konservatuvarından temin edilebilecek.

Öte yandan, konservatuvar oyuncularının sahneleyeceği 'Külkedisi' de İncesu ilçesindeki konferans salonunda 12 Şubat'ta ücretsiz izlenebilecek.

- Sivas

Sivas Devlet Tiyatrosu 'Lysistrata' adlı yeni oyunla seyircisinin karşısına çıkacak.

Sabahattin Eyüboğlu ve Azra Erhat'ın Türkçeye çevirdiği, 1983'te Türkiye'de 'Şalvar Davası' filmiyle sinemaya, 1987'de Alman çizer Ralf König'in eliyle çizgi filme, 2005'te Amerikalı besteci Mark Adamo tarafından operaya uyarlanan oyunun yönetmenliğini Barış Erdenk yapıyor.

Savaş ve barış ikileminde kadının rolünü sahneye yansıtan oyunda, MÖ 490-478 arasındaki Yunan-Pers savaşlarından sonra Yunanistan'ın iki büyük gücü olan Atina ve Sparta arasındaki iktidar mücadelesi ile artan gerilimin MÖ 411'de savaşa dönüşmesi anlatılıyor.

Oyun, yıkımdan ve ölümden başka bir şey getirmeyen savaşa karşı, Lysistrata'nın liderliğinde kadınların örgütlenmesini ve erkekleri barışa zorlamak için her türlü yolu denemesini konu alıyor.

Oyun, bugün ve yarın saat 19.30, 11 Şubat saat 14.00 ve 19.30'da Atatürk Kültür Merkezi'nde beğeniye sunulacak.
Kaynak: AA