Kavacık Mahallesi'nde Sel Baskınlarına Karşı Önlem

Manisa Büyükşehir Belediyesi Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, Kula ilçesinin Kavacık Mahallesi’ndeki dere ıslah çalışmalarını başlatarak, mahallede yaşanan sel baskınları için önlem alıyor.

Kavacık Mahallesi'nde Sel Baskınlarına Karşı Önlem
Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı bünyesinde yürütülen çalışmalardan Kula ilçesine bağlı Kavacık Mahallesi’ndeki işlemler de başladı.

Ekipler, dere tabanına grobeton dökümü gerçekleştirildi.

Temel kazı çalışmaları ise sürüyor. MASKİ’nin dere ıslah çalışmaları kapsamında mahallede betonarme U kesit ve panel çit uygulaması ile yerinde menfez imalatları yapılacak. Çalışmalar tamamlandığında, yağışlı havalarda mahallede meydana gelen su taşkınlarının önüne geçilecek.

Mahallede başlatılan çalışmalardan memnun olduğunu belirterek, mahalle halkı adına teşekkürlerini sunan Kavacık Mahalle Muhtarı Hasan Hüseyin Karaarslan, “Mahallemize yapılan hizmetlerin hepsiyle gurur duyuyorum. Dere ıslah çalışmalarımız başladı.

Daha sonrasında mahallemizin içme suyu ve kanalizasyon hatları da yenilenecek. Büyük başkandan Allah razı olsun. Mahallemizde çalışmalar bitmez” dedi.

Kaynak: İHA