Kahramanmaraş'ın Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 97. Yıl Dönümü

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından kentin düşman işgalinden kurtuluşunun 97. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında Türkiye genelinde düzenlenen ortaokullar arası şiir ve resim yarışmasında dereceye girenlere ödülleri düzenlenen törenle verildi.

Necip Fazıl Kültür Merkezinde düzenlenen programda, Türkiye'nin dört bir yanından yarışmaya gönderilen bin 7 şiir, 985 resim arasından, jüri üyeleri dereceye girenleri belirledi.

Resim kategorisinde Ankara'dan Sultan Karayılan birinci, Zonguldak'tan Nisa Beltekin ikinci, Şanlıurfa'dan da Mahmut Korkmaz üçüncülüğü elde etti.

Şiir kategorisinde ise Kahramanmaraş'tan Sude Naz Arık birinci, Rize'den Şerife Çoban ikinci, Çankırı'dan Buse Nur Baytar da üçüncü oldu.

Yarışmada birincilere 2 bin, ikincilere bin 500, üçüncülere de bin lira para ödülü verildi.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, programda yaptığı konuşmada, 12 Şubat 1920'de Kahramanmaraşlıların çok büyük bir destan yazdığını söyledi.

İşgalci emperyalistlere Kahramanmaraşlıların kadın çocuk demeden karşı durduklarını anımsatan Erkoç, 'Kurtuluş Savaşımızın, istiklal mücadelemizin meşalesini ateşledi. Bu ruhun devam etmesi için bu programları yapmaktayız. Türkiye'nin dört bir yanından yarışmamıza kardeşlerimiz katılmışlar ve dereceye giren kardeşlerimiz, Ankara'dan Zonguldak ve Şanlıurfa olmak üzere bizi ziyadesiyle memnun etti. Biz bu ruhun Türkiye'nin her noktasında yaşatılması gayretindeyiz.' dedi.

Ödül törenin ardından resim kategorisinde derece giren öğrencilerin resimlerinin yer aldığı serginin açılışı yapıldı.

Kaynak: AA