'İslamcılar Ve Yönetim Açıklaması Tunus Örneği' Konulu Sempozyum

Eski Tunus Başbakanı Cibali: 'Önceliğimiz insanları ayrıştırmak değil bir vatanda toplamak olmalı' Eski Mısır Enformasyon Bakanı Abdulmaksut: '(İslamcılar) henüz ülke yönetme imkanını bulamadı. Devrimler de bazı bölgelerde darbe aldı'

Eski Tunus Başbakanı Hammadi el-Cibali, insanları ayrıştırmak değil birleştirmek gerektiğini belirtti.

Türk-Arap İlişkileri Merkezi (TAİM) tarafından İstanbul'da düzenlenen 'İslamcılar ve Yönetim: Tunus Örneği' konulu sempozyumda konuşan Cibali, 'Önceliğimiz insanları ayrıştırmak değil bir vatanda toplamak olmalı. Bizi kontrol altına almak isteyen düşmana alternatif projelerle yüzleşmemiz gerekiyor.' dedi.

Devrimi yönetmek isteyenin topluma örnek hatta halkın seçkinlerinden olması gerektiğini belirten Cibali, 'Ne ekersen onu biçersin. İyiliği ekmek için bir temel zemin var ki o da eğitimdir.' ifadelerini kullandı.

Mısır'ın demokratik yollarla seçilen ilk Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi döneminde Enformasyon Bakanı olan Salah Abdulmaksut, “(İslamcılar) henüz ülke yönetme imkanı bulamadı. Devrimler de bazı bölgelerde darbe aldı.' diyerek, Mısır devrimine 'ilk gününden komplo kurulduğunu ve Cumhurbaşkanı Mursi döneminde, İhvan'a düşmanlık için çoğu Körfez ülkelerinden karşıt medyaya 6 milyar cüneyh (2012 kuruyla 900 bin dolar) aktarıldığını' savundu.

İç ve dış güçlerin devrimi düşürmeyi başardığını dile getiren Abdulmaksut, 'Bazıları İhvanı (ülkeyi) tek başına yönetmekle suçluyor ancak bu doğru değil. Cumhurbaşkanı Mursi, adaylığı döneminde cumhurbaşkanlığı makamını kurum haline getireceğini söylemişti.' ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA