Gercüş'te Keklikler İçin Doğaya Yem Bırakıldı

Batman'ın Gercüş ilçesinde Gercüş Ziraat Odası ve Doğa Koruma Milli Parklar Şube Müdürlüğü ekipleri kış nedeniyle yem bulmakta zorlanan keklikler için doğaya yem bıraktı.

Gercüş'te yüksek kesimlerde kar kalınlığının artması nedeniyle yaban hayvanları yiyecek bulmakta güçlük çektiği için özellikle Gercüş kırsalında sonbaharda doğaya bırakılan keklikler için yemleme çalışması yapıldı.

- 500 kilogram yem bırakıldı

Bölgeye 500 kilogram yemin bırakıldığı çalışmaya Gercüş Ziraat Oda Başkanı Şefik Öner ve Doğa Koruma Milli Parklar İl Müdürü Ercan Turan da katıldı.

Gercüş Ziraat Odası Başkanı Şefik Öner, Kaymakamlık ve Milli Doğa Koruma Parkı Genel Müdürlüğü ile ortaklaşa yaptıkları süne ile biyolojik mücadele kapsamında 2016'nın sonbaharında doğaya çok sayıda keklik bıraktıklarını söyledi.

- Salınan keklikleri avcılar vuruyor

Kekliklerin yoğun kar yağışından etkilenmemesi için doğaya yem bıraktıklarını anlatan Öner şöyle konuştu:

'Ama bazı şeyleri gördük ki insanlarımız bilinçsiz şekilde avlanıyor. Bizim yararımıza doğaya saldığımız hayvanları öldürüyorlar. Ben buradan onlara sesleniyorum lütfen bu kekliklere sahip çıkalım.

Kaliteli ve bereketli ürün almak istiyorsanız doğaya hep birlikte sahip çıkalım. Bu bilinçsiz avlananları kaymakamlık olsun, ilçe tarım olsun Milli Parklar Şube Müdürlüğü olsun ziraat odasına ve jandarmaya olsun güvenlik güçlerine bildirmesini istiyoruz.' dedi.

Kaynak: AA