Gelinini Kazara Öldürdüğü İddia Edilen Kişiye Hapis

Adana'da oğlunun karıştığı bir kavgada gelinini kazara vurarak öldürdüğü iddiasıyla yargılanan sanık, 3 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Adana'da oğlunun karıştığı bir kavgada gelinini kazara vurarak öldürdüğü iddiasıyla yargılanan sanığa, 3 yıl 9 ay hapis cezası verildi.

Adana 23. Asliye Ceza Mahkemesindeki karar duruşmasında tutuksuz sanık Yalçın Acar ile avukatı hazır bulundu. Diğer tutuksuz sanıklar Tahir Karakuş, Murat Zengin, Yücel Yıldırım, Veysel Acar, Eren Acar ve Gökhan Şimşek ise duruşmaya gelmedi.

Sanık Acar savunmasında, olay gecesi oğlu Veysel ile işten eve geldiklerini anlattı.

Sokakta içki içtiğini iddia ettiği Gökhan, Murat ve Yücel’le oğlu arasında tartışma çıktığını aktaran Acar, 'Ben de evdeki tabancamı aldım. Kavgaya ben de dahil oldum. O sırada yediğim darbe üzerine yere düştüm. Belimdeki silah düştü. Silahı ararken gelinim Burcu geldi. Silahı alırken, ‘baba dur yapma’ diyerek silahı elimden almaya çalıştı. Silah çekiştirme sırasında ateş aldı. Gelinim yaralandı, hemen hastaneye götürdük ancak yaşamını yitirdi.' ifadesini kullandı.

Mahkeme hakimi, Yalçın Acar’a, kavga sırasında gelinini 'taksirle öldürme' suçundan 2 yıl 6 ay, ruhsatsız silah bulundurmaktan ise 1 yıl 3 ay olmak üzere 3 yıl 9 ay hapis ve bin lira adli para cezası verdi. Yücel Yıldırım ise 3 ay 10 gün hapisle cezalandırıldı.

Veysel Acar'a 3 bin lira, Murat Zengin'e 2 bin lira adli para cezası, Tahir Karakuş'a da 1 ay hapis cezası veren mahkeme, bu sanıklar hakkındaki hükmün açıklanmasını geri bıraktı.

Eren Acar ve Gökhan Şimşek'in ise beraatına karar verildi.

Yeşilyuva Mahallesi Bakımyurdu Caddesi'nde 25 Şubat 2016'da meydana gelen olayda Yalçın Acar, elindeki tabancayı almak isteyen gelini Burcu Acar’ı (27) kazayla öldürmüştü. Tutuksuz kayınbaba Acar ile ölüm olayının meydana gelmesine yol açan kavgaya karışan oğlu Veysel Acar (24), Gökhan Şimşek (27), Yücel Yıldırım (28), Murat Zengin (21), Tahir Karakuş (24) ve Eren Acar (24) hakkında Adana 23. Asliye Ceza Mahkemesinde, 'Taksirle ölüme neden olmak, ruhsatsız ateşli silahlarla mermileri satın alma veya taşıma veya bulundurma' suçlarından dava açılmıştı.
Kaynak: AA