Elinizdeki Sigarayı Bırakın

Yeşilay Eskişehir Şubesi Başkanı Dr. Sıtkı Karaca, 9 Şubat’ın sigarayı bırakılması için bir dönüm noktası olması temennisinde bulundu.

Elinizdeki Sigarayı Bırakın
Yeşilay, 9 Şubat Sigarayı Bırakma Günü nedeniyle Çarşı Camii yanında stant açtı. Burada bir açıklama yapan Dr. Karaca, Dünya Sağlık Örgütü’nün dünyada en büyük sağlık sorunun sigara olduğunu açıkladığını, her 3 kişiden birinin sigara kullandığını söyledi.

Sigaranın kanser, kalp rahatsızlıkları ve KOAH gibi bir çok ölümcül hastalıklara yol açtığını hatırlatan Karaca, “Sigara size zarar veriyor, sigara sevdiklerinize zarar veriyor. Kurtulmak mümkün. Yeter ki inanın, iradenizi ayağa kaldırın ve elinizdeki sigarayı bırakın. Zorlanırsanız bir uzmandan yardım almaktan çekinmeyin. 9 Şubat sigara bağımlıları için bir dönüm noktası olsun” dedi.

Yeşilay’ın sigara yasaklarına yönelik ihlallerin bildirebilmesini sağlayan Yeşil Dedektör mobil uygulamasının tüm illerde aktif hale getirildiğini belirten Karaca, alanında tek uygulama olan bu çalışmayla tütün ürünleri kullanmayanların hakkının korunması, yasağa uyumun sağlanması, ihlallerin asgariye indirilmesinin hedeflendiğini sözlerine ekledi.
Kaynak: İHA