Efeler Belediyesi'nden Ana Baba Okulu

Efeler Belediyesi anne ve babaların, bedensel ve ruhsal olarak sağlıklı, sorumluluk duygusu gelişmiş, duygu ve düşüncelerini özgürce ifade edebilecek özgüvene sahip çocuklar yetiştirmeleri için “Ana-Baba Okulu” açıyor.

Efeler Belediyesi'nden Ana Baba Okulu
Efeler Belediyesi tarafından, anne babaların çocuk yetiştirirken karşılaştıkları sorunlara çözüm önerileri sunmak için ücretsiz olarak düzenlenen ’Ana-Baba Okulu’ 11 Şubat Cumartesi günü başlayacak.

Milli Aydın Bankası Kültür Merkezi’nde beş gün olarak düzenlenen ve her konunun 60-90 dakika süreceği dersleri, Adnan Menderes Üniversitesi Eğitim Fakültesi Profesörleri verecek. 11 Şubat Cumartesi günü Prof. Dr. Adil Türkoğlu’nun ‘ders çalışma yöntemleri’ dersi ile başlayacak okulda sırasıyla: 18 Şubat Cumartesi günü Doç Dr. Nermin Koruklu ‘anne-baba çocuk ilişkileri’, 25 Şubat Cumartesi günü Doç Dr. Ruken Akar Vural ‘evde ve okulda demokrasi’, 4 Mart Cumartesi günü Prof. Dr. Ruhi Sarpkaya ’okul aile birliği’, 11 Mart Cumartesi günü Doç. Dr. Şerife Ak ‘bilgisayar kullanımı’ konuları işlenecek. Okula katılan ve konuları tamamlayan veliler katılım belgesi almaya hak kazanacak.

“EBEVEYNLERİ EVLATLARI İÇİN ÖĞRENMEYE ÇAĞIRIYORUZ”

Hemşehrilerinin daha eğitimli daha sağlıklı Efeler’de yaşamalarını amaçlayarak veliler ile çocukları arasındaki bağların kuvvetlendirilmesini sağlamak düşüncesi ile ana- baba okulu açtıklarını belirten Efeler Belediye Başkanı M. Mesut Özakcan, “Dünya, teknolojinin gelişmesi ile hızla değişiyor. Öncelikle anne babaların, bu değişime adapte olması gerekli. Huzurlu bir toplumun değeri ailede başlar. Ailenin öz değerlerine sahip, evrensel dünyaya hakim bireyler yetiştirmemiz çok önemli. Bizde bu konuda çabayı en önemli yere, evlerimize, anne babalarımıza yöneltiyoruz. Çünkü, hayat boyu en önemli öğretmenlerimiz anne ve babalarımızdır. Efeler Belediyesi olarak açacağımız ana-baba okulu ile çocuk ve gençlerimizin anne ve babalarını, evlatları için öğrenmeye çağırıyoruz” dedi.

Kaynak: İHA