DÜZELTME

'Rusya'dan Ankaralı iş adamlarına iş birliği çağrısı' başlıklı haberimizin ikinci paragrafında yer alan 'Salih Baran' ifadesi, 'Gürsel Baran' olarak düzeltilmiştir.Haberimizi düzelterek yeniden yayımlıyoruz.Saygılarımızla.AA

Rusya Federasyonu Türki̇ye Ti̇caret Temsi̇lci̇si̇ Aidar Gashi̇gulli̇n, Rusya'nın, Türkiye'ye çok önem verdiğini belirterek, bankacılık, finans, inşaat, tekstil, enerji gibi bir çok alanda iş birliğine hazır olduklarını bildirdi.

Ankara Ticaret Odasından (ATO) yapılan açıklamaya göre, Gashi̇gulli̇n, ATO Başkanı Gürsel Baran'ı ziyaret etti.

Ankara'nın yüksek bir ticari potansiyeli bulunduğunu kaydeden Gashi̇gulli̇n, Türkiye ile Rusya'nın birbirine ihtiyaç duyan kardeş ülkeler olduklarının altını çizdi. Gashigullin, 'Rusya Türkiye'ye çok önem veriyor. Bankacılık, finans, inşaat, tekstil, enerji, kısacası her alanda iş birliğine hazırız.' değerlendirmesinde bulundu.

Ankaralı iş adamlarını 1-3 Haziran'da düzenlenecek St. Petersburg Uluslararası Ekonomik Forumu'na davet eden Gashi̇gulli̇n, Türk iş adamlarının Rusya'da 10 milyar dolarlık yatırımı bulunduğuna işaret etti.

Gashigullin, Moskova'dan Sibirya'ya kadar Rusya'nın her bölgesinde Türk iş adamlarının faaliyet gösterdiklerine işaret ederek, Ankara'da 'Rusya Günleri' etkinliği düzenlemek istediklerini de bildirdi.

ATO Başkanı Gürsel Baran da iki ülke arasındaki ilişkilerin çok köklü olduğunu belirterek, 'Dünyanın en önemli ekonomilerinden biri Rusya diğeri de Türkiye'dir. Coğrafyamızın vazgeçilmez iki ülkesiyiz. Aramızdaki sorunları önemli ölçüde aştık. İki dost ve kardeş ülke olarak ilişkilerimiz daha da iyi olacak. Birbirimizin eksiklerini tamamlamalıyız. Birbirimize zararımız olmaz, faydamız olur. Zaman zaman sıkıntılar yaşasak da birbirimize güvenmek zorundayız.' ifadelerini kullandı.

Baran, Türkiye ve Rusya arasındaki sıkıntılı dönemden turizmin ve yaş gıda sektörlerinin olumsuz etkilendiğini kaydederek, 2017'de bu sorunların aşılacağını belirtti.
Kaynak: AA