'Devlet Yaşa Takılan Emekli Adaylarına 'Babalık' Yapmalı'

TESK Genel Başkanı Palandöken: 'Birçok kişi yaştan emekliliğini bekliyor. Emekliliklerine 1 yılın altında süre olanlara kolaylık sağlanmalı, devlet yaşa takılan emekli adaylarına 'babalık' yapmalı'

Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, birçok kişinin yaş sınırına takılması nedeniyle emekliliğini beklediğini belirterek, 'Emekliliklerine 1 yılın altına süre olanlara kolaylık sağlanmalı, devlet yaşa takılan emekli adaylarına 'babalık' yapmalı' ifadesini kullandı.

Palandöken, yaptığı yazılı açıklamada, emeklilikte yaş sınırına takılan ve emekliliklerine 1 yılın altında süre olanlara kolaylık sağlanması gerektiğine dikkati çekerek, birçok kişinin emekliliğini beklediğini bildirdi.

Bu kişilerin çoğunluğunun işten çıkarılmış işsizlik maaşı ile geçinenlerden ya da iş yerini kapatan esnaftan oluştuğunu belirten Palandöken, 'Torununa bakan babaanne ve anneanneyi sevindiren hükümetimiz emekliliğine 1 yılın altında kalan işçi ve esnafa da bir kolaylık sağlamalı. Devlet yaşa takılan emekli adaylarına bir 'babalık' yapmalı.' değerlendirmesinde bulundu.
Kaynak: AA