Ders Dışı Eğitim Materyalleri Geliştirilmesi Çalıştayı

Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Erdem:'Tüm dezavantajlı grupların eğitime katılması, çocuklarımız ve gençlerimizin gelecekte başarılı bireyler olması için gerekli yatırımları yapıyoruz'.

Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem, Türkiye'de nitelikli eğitimi sağlamak için çaba gösterdiklerini belirterek, 'Tüm dezavantajlı grupların eğitime katılması, çocuklarımız ve gençlerimizin gelecekte başarılı bireyler olması için gerekli yatırımları yapıyoruz.' dedi.

Erdem, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından (MEB) bir otelde düzenlenen 'Ders Dışı Eğitim Materyalleri Geliştirilmesi Çalıştayı'nda yaptığı konuşmada, Romanların yoğun yaşadığı yerlerde sosyal içermenin desteklenmesi projesi kapsamında, dezavantajlı öğrencilere yönelik çalışma yaptıklarını söyledi.

Orhan Erdem, şöyle devam etti:

'Türkiye'de sosyal barış ve refah için eğitim hakkının yeterince sağlanması gerektiğini biliyoruz. Bölgesel olarak kız çocukları, mevsimlik tarım işçilerinin çocukları, özel eğitim alması gerekirken alamayan, Roman ve mülteci çocukları dezavantajlı gruplar olarak görüyoruz. Bu nedenle tüm dezavantajlı grupların eğitime katılması, çocuklarımız ve gençlerimizin gelecekte başarılı bireyler olması için gerekli yatırımları yapıyoruz. Her çocuğun kaliteli eğitim alarak bir üst eğitime yönlendirilmesi gerektiği bilinciyle çalışmalarımıza devam ediyoruz.'

- '550 bin Suriyeli'ye eğitim imkanı sağladık'

Çalıştay kapsamındaki örnekler ve materyallerin diğer projelerde de değerlendirileceğini belirten Erdem, bu konuda özel bir takip yapacaklarını kaydetti.

Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Erdem, çalıştaya katkı veren uygulamacı, öğretmen ve akademisyenlere teşekkür ederek, şunları söyledi:

'Türkiye'deki çocukların eğitiminin dışında farklı sorumluluklar üstleniyoruz. 550 bin Suriyeliye eğitim imkanı sağladık. Nitelikli eğitim almaları için çalışıyoruz. Birkaç yıl içinde geri kalan Suriyelilere eğitim imkanı sağlayacağız. Artık onları farklı okullarda ve sınıflarda tutmuyoruz. Kendi çocuklarımızla aynı ortamda okuyabiliyorlar. Bu da ülkemizin bu konudaki hassasiyetinin en önemli göstergesi.'

Milli Eğitim Bakanlığı Temel Eğitim Genel Müdürü Cem Gençoğlu da eğitimin tanımını geniş çerçevede değerlendirdiklerini, bu anlamda dezavantajlı gruplara yönelik farklı çalışmalar yaparak stratejik çözüm yolları sunma konusunda projeyi şekillendirdiklerini dile getirdi.

Gençoğlu, Roman vatandaşlara yönelik strateji belgesinde, Roman öğrencilerin eğitim imkanlarından yeterli şekilde faydalanamadığı, eğitime erişimin düşük olduğu ve bu dezavantajlı grupta erken terklerin, devamsızlık sayısının yüksek olduğunu aktardı.

Cem Gençoğlu, bu durumun en büyük gerekçesinin, öğrencilerin ailelerinin yaşadığı sosyal ve ekonomik yetersizliklerden kaynaklı olduğunu da söyledi.
Kaynak: AA