Çay Ve Bolvadin İçme Suyu İsale Hattında Sona Yaklaşıldı

DSİ Genel Müdürlüğü tarafından inşa edilen Çay ve Bolvadin İçme Suyu İsale Hattı'nın yüzde 83'ü tamamladı Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu: 'İlçe, belde ve köy demeden yatırım yapmaya ve inşa ettiğimiz tesisleri halkımızın hizmetine açmaya devam edeceğiz'.

Orman ve Su İşleri̇ Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından inşa edilen Çay ve Bolvadin İçme Suyu İsale Hattı'nın yüzde 83'ü tamamladı.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, DSİ Genel Müdürlüğünün Afyonkarahisar'da kar, kış demeden çalışmaya ve yeni tesisler inşa etmeye devam ettiği bildirildi.

Açıklamaya göre isale hattı inşaatı büyük bir hızla süren Çay ve Bolvadin İçme Suyu İsale Hattı'nda yüzde 83 fiziki gerçekleşme sağlandı.

Projeyle Çay Barajı'ndan alınacak su, Çay ve Bolvadin ilçe merkezleri ile Bolvadin'e bağlı Dişli ve Özburun beldelerine iletilecek. 40 bin 366 metre uzunluğunda inşa edilen isale hattıyla, vatandaşlara yılda 7 milyon 530 bin metreküp içme suyu sağlanacak.

- 'Geliştirdiğimiz projeleri bir bir hayata geçiriyoruz'

Açıklamada Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nun değerlendirmelerine de yer verildi. Eroğlu, Afyonkarahisar'ı baraj, gölet ve içme suyu projeleri ile donattıklarını vurguladı.

Afyonkarahisar için büyük düşündüklerini aktaran Eroğlu, şunları kaydetti:

'Şehrimizin 2045 yılına kadar olan içme suyu ihtiyacını güvence altına almak gayesiyle geliştirdiğimiz projeleri bir bir hayata geçiriyoruz. Yüzde 83 fiziki gerçekleşme sağladığımız isale hattı ile Afyonkarahisar'ın en yüksek barajı ünvanına sahip olan Çay Barajı'ndan alacağımız suyu Çay ve Bolvadin ilçe merkezleri ile Bolvadin'e bağlı Dişli ve Özburun beldelerimize ileteceğiz. İlçe, belde ve köy demeden yatırım yapmaya ve inşa ettiğimiz tesisleri halkımızın hizmetine açmaya devam edeceğiz.'
Kaynak: AA