Bursa'da Kültür Sanat

BDT, 'Ahmet Yesevi', 'Karıncalar' ve 'Woyzeck' oyunlarını sahneleyecek.

Bursa Devlet Tiyatrosu (BDT), 'Ahmet Yesevi', 'Karıncalar' ve 'Woyzeck' oyunlarını seyircinin beğenisine sunacak.

Savaş Aykılıç'ın yazdığı, Ömer Naci Topçu'nun yönettiği 'Ahmet Yesevi' oyununun dekoru Hakan Dündar, kostümleri Funda Çebi, ışık tasarımı Yakup Çartık'a ait.

Levent Uzunbilek, Yasemin Şener ve Acan Ağır Aksoy'ın aralarında bulunduğu 19 oyuncunun rol aldığı oyunda, Türklerin Ahmed Yesevi önderliğinde kitleler halinde İslamı kabul etmesinden rahatsızlık duyan Han'ın, başta Ahmed Yesevi olmak üzere bütün Türkleri İslamiyet'ten vazgeçirmesi anlatılıyor.

Oyun, Ahmet Vefik Paşa Sahnesi'nde (AVP) bugün ve yarın 20.00'de, 11 Şubat Cumartesi günü ise 15.00 ve 20.00 saatlerinde seyirci ile buluşacak.

John Steinbeck ile Boris Vian'ın yazdığı, Ülkü Tamer'in çevirdiği ve Gökhan Aktemur'un oyunlaştırdığı 'Karıncalar'ı Halil Akarsu yönetiyor. Oyunun dekorunu ve kostüm tasarımlarını Özge Akarsu, ışık tasarımını Ali Karaman yapıyor.

Kamil Korunan, Cansu Yılmaz, Salih Salcan ve Ali Bircan Teke'nin rol aldığı oyunda, hiç bilmediği topraklara, tanımadığı insanları öldürmeye giden ve savaşın tam ortasında çırpınışlarının son bulmasını bekleyen bir askerin durumu izleyiciye aktarılıyor.

Oyun, bugün, yarın ve 11 Şubat Cumartesi saat 18.00'de Feraizcizade Oda Tiyatrosu'nda izleyicilerin beğenisine sunulacak.

Georg Büchner'in yazdığı, Hasan Kuruyazıcı'nın Türkçeye çevirdiği ve Muzaffer Aksoy'un yönettiği 'Woyzeck'in dekorunu Murat Gülmez, kostümlerini Funda Çebi, ışık tasarımını Osman Uzgören yaptı.

Ömer Naci Boz, Cansu Yılmaz ve Halil Balkanlar'ın da arasında olduğu 13 sanatçının rol aldığı oyunda, yoksul asker Woyzeck'in en değerli varlıkları eşi Marie ile yeni doğan çocuğuna bakabilmek için askerliğinin dışında yüzbaşıya hizmet etmesi ve doktorun bilimsel deneylerinde 'kobaylık' üstlenmesi anlatılıyor.

Oyun, AVP Sahnesi'nde 14 ve 15 Şubat'ta saat 20.00'de sahnelenecek.

Kaynak: AA