Bulanık'ta 'Hoş Geldin Bebek' Projesi

MUŞ – Muş’un Bulanık Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) tarafından yürütülen ’Hoş geldin bebek’ projesi kapsamında hazırlanan paketler ailelere teslim edildi.

Bulanık'ta 'Hoş Geldin Bebek' Projesi
Yeni doğan bebeklerin ilk ihtiyaçlarını karşılamak ve ailelere bir nebze de olsa destek olabilmek için çalışmalarını yürüten Bulanık Kaymakamlığı SYDV ve Bulanık Devlet Hastanesi, ‘Hoş geldin bebek’ projesi kapsamında 16 kalemden oluşan bebek malzemelerinin bulunduğu paketleri sahiplerine ulaştırdı. Proje kapsamında Bulanık’ta tespit edilen 80 aileden bazılarının hediyelerini Bulanık Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Hacı Arslan Uzan ve Vakıf Müdürü Nazire Korkmaz ile Bulanık Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Sadrettin Arslan bizzat teslim ettiler.

Bulanık Devlet Hastanesinde gerçekleşen doğumların ardından aileleri evlerinde ziyaret eden Kaymakam Uzan ve Başhekim Arslan, yeni doğan bebeklere ve annelerine ilk hediyelerine sundular. Kaymakam Uzan, proje kapsamında 80 ailenin belirlendiğini ve bu ailelerden bazılarına ziyarette bulunduklarını ve ‘Hoş geldin bebek’ paketini ve altın hediyesini teslim ettiklerini belirterek, “Bulanık Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) tarafından Bulanık Devlet Hastanesi koordinesinde 2015 yılında başladığımız proje kapsamında bize ulaşan bilgiler kapsamında, dünyaya gelen bebeklerimize ve ailelere 16 parçadan oluşan hediyeler sunduk. Yeni doğan bebeklerimize sağlıklı, huzurlu ve uzun bir ömür dilerken, ailelerimizi tebrik ediyorum. Analı babalı büyüsünler inşallah” dedi.

Bulanık Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Sadrettin Arslan da, sosyoekonomik durumu düşük olan ve hastanede doğum yapan anne ve bebeğe destek olmayı amaçladıklarını belirterek, katkılarından dolayı Kaymakam Hacı Arslan Uzan’a teşekkür etti. Başhekim Arslan, “Annelerin hamilelik boyunca düzenli kontrollerini yaptırmasını sağlamak, doğumlarını hastanede gerçekleştirmek ve doğumdan sonra bebeğin bakımını özendirmek amacıyla bu sosyal proje gerçekleştirildi.

Katkılarından dolayı herkese teşekkür ederim” diye konuştu.

Kaynak: İHA