Berberdeki Çifte Cinayete 50 Yıl Hapis

Adana'da husumetli olduğu kişi ile berberde onu tıraş eden kalfayı silahla ateş ederek öldüren sanığa 50 yıl hapis cezası verildi.

Adana'da husumetli olduğu kişi ile berberde onu tıraş eden kalfayı silahla ateş açarak öldüren sanık, 50 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Adana 5. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, Hacı Aytekin tutuklu bulunduğu Alanya Cezaevi'nden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katıldı. Tutuksuz yargılanan diğer 8 sanık ise duruşmaya gelmedi.

Sanık Aytekin, savunmasında, çete lideri olduğunu iddia ettiği maktul Yenal Yerli'nin tehdit ve baskıyla kendisine hırsızlık yaptırmak ve uyuşturucu sattırmak istediğini ileri sürdü.

Olay günü tıraş olmak için berbere gittiğini belirten Aytekin, 'Arkadaşımın dükkanında yoğunluk vardı. Ben de yan tarafında bulunan başka bir berber dükkanına girdim. Berber koltuğunda Yenal Yerli oturuyordu. Beni görür görmez silahını çıkardı. Ateş etmesine fırsat vermeden silahımı çıkarıp 10-11 el ateş ederek kaçmaya çalıştım. Bu sırada da görmediğim bir kişi ateş ederek beni yaraladı.' iddiasında bulundu.

Mahkeme heyeti, Hacı Aytekin'e 2 kişiyi 'kasten öldürmek' suçundan 25'er yıldan 50 yıl hapis cezası verdi.

Olaya karışan sanıklardan Ferat Doran'ı, 'ruhsatsız silah bulundurmaktan' 1 yıl 3 ay hapis cezasına çarptıran mahkeme heyeti, diğer sanıklar Nesih T, Bilal B, Ahmet D, Halim Ş, Kadir A, Egemen B. ve Mehmet Ç'nin ise beraatini kararlaştırdı.

Seyhan ilçesi Gürselpaşa Mahallesi'nde Hacı Aytekin, 8 Kasım 2014'te berberde karşılaştığı Yenal Yerli'ye silahla ateş etmişti. Olayda, Yerli ve berber kalfası Kenan Satar yaşamını yitirmişti.
Kaynak: AA