Belediye Personeli Sağlık Taramasından Geçirildi

VAN – Van’ın Gevaş Belediyesi bünyesinde çalışan personel, İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu kapsamında sağlık taramasından geçirildi.

Belediye Personeli Sağlık Taramasından Geçirildi
6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Yasası kapsamında gerçekleştirilen personel sağlık taraması, belediye ek hizmet binasında yapıldı. Belediye personeli, ek bina ve mobil sağlık tarama aracında geniş kapsamlı sağlık taramasından geçirildi. Sağlık taraması kapsamında personele akciğer grafisi, odyometri (işitme) testi, solunum fonksiyon testi, kan sayımı testlerini içeren sağlık taraması uygulandı. Belediye personelinin sağlığının, kendileri için çok önemli olduğunu belirten Belediye Başkanı Sinan Hakan, “Belediyemiz bünyesinde çalışan personelimizin sağlığı bizim için çok önemli. Bu kapsamda 6331 sayılı İş Sağlığı Ve Güvenliği Yasasının bir gereği olarak 115 personelimizi sağlık taramasından geçirdik" dedi.

Sağlık taraması hakkında bilgi veren sağlık ekibi ise, "Bugün Gevaş Belediyesi personellerinin sağlık taramasını yapmak için buraya geldik. Genel sağlık taraması kapsamında akciğer grafisi, odyometri (işitme) testi, solunum fonksiyon testi, kan sayımı testlerini yapıyoruz. Testler tamamlandıktan sonra uzman hekimlerimizin kontrolünde neticeleri raporlaştırıp belediyemize takdim edeceğiz" diye konuştu.

Kaynak: İHA