Belediye Çalışanları Sigaradan Birlikte Vazgeçti

Ordu Büyükşehir Belediyesi'nde çalışan 52 personel, 1,5 ay önce başlatılan çalışma kapsamında sigarayı bırakma kararı aldı Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz: 'Temennimiz diğer işçilerimizin de bunu örnek alarak sigaradan vazgeçmeleri'.

Ordu Büyükşehir Belediyesinde görevli 52 personel, daha sağlıklı günler geçirmek için sigarayı bırakma kararı aldı.

Ordu Büyükşehir Belediyesi OSKİ Genel Müdürlüğü, 1,5 ay önce başlattığı çalışmayla sigarayı bırakmaya istekli personelin listesini yaptı. Bunun üzerine kurumda çalışan personelden 52'si, listeye adlarını yazdırarak sigaradan vazgeçti.

Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, 9 Şubat Dünya Sigarayı Bırakma Günü dolayısıyla sigarayı bırakan 52 personeli tebrik etti.

Yılmaz, güzel bir hareketin ortaya konulduğunu belirterek, şunları söyledi:

'Sigara alışkanlığını bıraktıktan sonra, bu zararlı maddeyi bu zamana kadar neden içtiğinize dair iyi bir sorgulama yapacaksınız. Bedenimizi ve psikolojimizi, telafisi iyi olmayan noktalara kadar götürebiliyor. Bu nedenle sigaradan vazgeçmek için önemli bir irade göstermeliyiz. Kendinize iyi bir jest yaptınız. Kurumumuzda yaptığınız bu çalışma için teşekkür ediyor, bu iradeyi gösterdiğiniz için de kutluyorum.'

İşçilerin bu davranışının örnek olmasını isteyen Yılmaz, 'Temennimiz diğer işçilerimizin de bunu örnek alarak sigaradan vazgeçmeleri.' ifadesini kullandı.

OSKİ Genel Müdürü Fatih Yürük ise 1,5 ay önce bir çalışma başlattıklarını kaydederek, 'Daire başkanlarımız ve şube müdürlerimizle görüştük. Sigarayı bırakan ve bırakma niyeti olan arkadaşlarımızdan liste yapmalarını istedik. 52 kişi artık hiç sigara içmeyeceğine dair bize söz verdi. Teknik bir kurum olan OSKİ Genel Müdürlüğü olarak böyle sosyal bir proje gerçekleştirmeyi ve bir iyilik hareketi yapmayı uygun gördük.' diye konuştu.

Sigarayı bırakan işçilerin daha sağlıklı günler geçirmek için böyle bir karar aldığını dile getiren Yürük, 'Hepsini yürekten kutluyorum. İnşallah sigaraya verecekleri paraları şimdi daha iyi yerlerde harcarlar.' dedi.
Kaynak: AA