Başkan Türel, Muratpaşalı Muhtarlarla Bir Araya Geldi

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Türel: 'Konyaaltı Liman'dan Kundu'ya kadar, Muratpaşa'dan geçen bir metro hattı 2019'dan sonraki dönemde yapılabilir.'

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, önümüzdeki yıllarda Muratpaşa ilçesinin metro ile tanışabileceğini, Konyaaltı Liman'dan Kundu'ya kadar, Muratpaşa'dan geçen bir metro hattının 2019'dan sonraki dönemde yapılabileceğini bildirdi.

Antalya Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Başkan Türel, Muratpaşa ilçesi muhtarlarını Büyükşehir Belediyesinin yeni hizmet binasında ağırladı.

Muhtarların sorunlarını dinleyen Türel, Antalya'ya hizmet için gece-gündüz çalıştıklarını, hayal olarak görülen birçok önemli projeyi kazandırdıklarını kaydetti.

Ahenkli, uyumlu, birlik ve beraberlik içinde yapılan çalışmaların önemine işaret eden Türel, 'Siz devletin kurumlarıyla çatışırsanız, muhtarlarla kavga ederseniz, 24 saat değil 124 saat çalışın fayda etmez. Hem yerel bürokrasi hem Ankara bürokrasisiyle ahenkli uyumlu bir çalışma ortamı, muhtarlarımızla omuz omuza bir çalışma ortamı, bunların başta sayın Cumhurbaşkanımızın, Başbakanımızın ve bakanlarımızın, milletvekillerimizin ve teşkilatımızın hepsinin desteği ile taçlanması, bugün bu hizmetlerin nasıl yapıldığının en güzel göstergesidir.' dedi.

Muratpaşa'nın yıllardır bekleyen sorunlarını büyük bir gayretle çözdüklerini ifade eden Türel, şöyle konuştu:

'İşte Kırcami meselesi, 30, 40 senelik hikayesi var. Teleferik, 50 senelik hikayesi var. 50 senelik hayal gerçek oldu. Ondan sonra da biz yaptık, sen yaptın tartışması. Kim yaparsa yapsın. Neden bugüne kadar yapılmadı, bunu sorgulamak lazım. Şöyle bir düşünün biz ne zaman Kırcami planını yapmaya kalksak maşalar devreye giriyor. İptal davaları, iş kalıyor. Bugün yargıda birçok husus Kırcami ile ilgili çözülüyor. Neden arkadaşlar? Milletin kapısında yatıyoruz. Derdimizi anlatıyoruz, diyoruz ki bak biz burada doğru bir iş yapıyoruz ama bu işleri kendine dert etmeyenler kimsenin kapısını bile çalmadığı için ondan sonra vatandaşın aleyhine sonuçlar çıkıyor. Şimdide yine mahkemeler var şu ana kadar hamdolsun çok büyük bir sorun söz konusu olmadı. Yolumuza devam ediyoruz. Büyükşehir olarak planlarımızı göreve gelir gelmez tamamladık 2014 senesinde. İlçe belediyesinin yapması gerekenler var. Kadastro tescillerinde baktık ki işler biraz ağır gidiyor. Derhal müdahil olduk ve artık en geç bu ayın içinde o kadastro çalışmaları da tamamlanacak. Ondan sonra artık tapular dağıtılacak, ruhsatlar verilecek ve tabi ki biz alt yapıya hummalı bir şekilde gireceğiz.'

- Metro için ön hazırlıklar yapılıyor

Önümüzdeki yıllarda Muratpaşa'nın metro ile tanışabileceğini belirten Türel, Konyaaltı Liman'dan Kundu'ya kadar, Muratpaşa'dan geçen bir metro hattının 2019'dan sonraki dönemde yapılabileceğini bildirdi.

Türel, 'Ön hazırlıklarını şu anda yürütüyoruz. Görevde biz oluruz olmayız onu Allah bilir ama en azından geleceği de düşünerek, 2019'dan sonrayı da planlayıp bugünden bunun hazırlıklarını yapıyoruz.' açıklamasında bulundu.
Kaynak: AA