Bartın'da Vatandaşlara Nefes Testi Yapıldı

Bartın’da 9 Şubat Dünya Sigarayı Bırakma Günü etkinlikleri kapsamında valilik binası girişinde açılan statta vatandaşlara nefes testi yapıldı.

Bartın'da Vatandaşlara Nefes Testi Yapıldı
Bartın Halk Sağlığı Müdürlüğü, 9 Şubat Dünya Sigarayı Bırakma Günü’nde açtığı bilgilendirme standında vatandaşlara ücretsiz olarak solunum ve karbonmonoksit testi yapıldı. Açılan stantta tütün ve tütün mamulleri kullanımının azaltılmasına yönelik il genelindeki çalışmalar hakkında gazetecilere bilgi veren İl Sağlık Müdürü ve Halk Sağlığı Müdür vekili Dr. Dursun KOÇ, gençlerin sigaraya başlamaması için önleyici çalışmalar yapılmasının yanında anne ve babaların sigara kullanmaması gerektiğini belirtti.

Öncelikle ebeveynlere sigarayı bırakmalarını ve çocuklarını da gelecek nesiller için sigaradan uzak tutmalarını tavsiye eden Koç, "Başladıktan sonra bırakmanın sıkıntıları var. Ama devletimiz ücretsiz olarak bu konuda hizmet veriyor. Asıl olan sigaraya hiç başlamamak. Hiç içmeyen temiz bir hayat, temiz bir akciğer ile rahat ve huzurlu bir şekilde ömrümüzü geçirme şansımız var. Sigara ve kötü alışkanlıklarla toplum olarak mücadele etmemiz ve duyarlı olmamız gerekiyor. Basın olarak verdiğiniz destek için teşekkür ediyorum” dedi.

Bartın Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından Dünya Sigarayı Bırakma Günü dolayısıyla açılan stantta vatandaşlara sağlık görevlileri tarafından nefes testi ve karbonmonoksit testi ücretsiz uygulanırken, değerleri yüksek çıkan vatandaşlar neler yapmaları gerektiği konusunda bilgilendirildi.
Kaynak: İHA