Balkan Ezgileri Adana'da Esti

Adana Büyükşehir Belediyesi’nin geleneksel hale getirdiği Ramazanoğlu Konağı Resitalleri’nde usta müzisyenler Balkan Müzikleri Dinletisi sundu.

Balkan Ezgileri Adana'da Esti
Osmanlı padişahları Kanuni Sultan Süleyman ve 4. Murat’ın misafir edildiği, 14’üncü yüzyıldan günümüze miras kalan, ender sivil mimarlık örneklerinden Ramazanoğlu Konağı, Adana Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı’nın düzenlediği Ramazanoğlu Konağı Resitalleri’ne evsahipliği yapmayı sürdürdü.

Dinleyiciler ayakta alkışladı

500 yıllık konakta, trompet virtüözü Gültekin Akün ve arkadaşları, Rumeli Türküleri ve evrenselleşen Balkan ezgilerini seslendirdi. Gültekin Akün’ün yönetimindeki konserde, tenör saksafonda Erman Kermen, alto saksafonda Mehmet Şendir, baritonda Şahin Duman, trombonda Emre Çolak, perküsyonda Onur Binkaya ve Metin Nurlu’nun canlı performansını dinleyiciler ayakta alkışladı. Katılımcılara büyük keyif yaşatan konserin sonunda Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı bürokratları sanatçılara anı plaketi vererek, teşekkür etti.

Gültekin Akün, kültür ve sanat merkezine dönüştürülen tarihi konakta Balkan rüzgarı estirmekten büyük mutluluk duyduğunu belirtip, sanatı ve sanatçıyı destekleyen Başkan Hüseyin Sözlü’ye şükranlarını sundu.
Kaynak: İHA