Antalya'ya Yeni Mesire Alanı

Kepez Belediyesi, Varsak Bölgesinde 70 dönümlük mesire alanı oluşturuyor.

Antalya'ya Yeni Mesire Alanı
Kepez Belediyesi, Kirişçiler Yolu kavşağındaki ormanlık alan içerisinde başlattığı mesire alanı düzenlemesini büyük oranda tamamladı. Yeşil alan düzenlemesi, imar planında mesire alanı olan yaklaşık 70 dönümlük alanda yapıldı. Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, düzenleme çalışmalarının devam ettiği mesire alanında incelemelerde bulundu.

Antalyalılar doğa ile buluşacak

Tütüncü, yapımı büyük oranda tamamlanan mesire alanını, bahar aylarının ilk günlerinde Antalyalıların hizmetine sunacaklarını söyledi.



Kirişçiler mesire alanının, kentte yaşayanlara hafta sonları serin bir ortamda doğa ile buluşma imkanı sunacağını kaydeden Tütüncü, “Hemşehrilerimiz, yaklaşık 70 bin metrekarelik mesire alanımızda sade ve sakin bir ortamda hem piknik yapabilecekler hem de doğa ile bulaşacaklar” dedi.



Kum futbol sahası

Başkan Hakan Tütüncü, çocukların da yeni mesire alanında doğa içerisinde spor yapabilecekleri mekanları oluşturduklarını aktararak, “Burada kum bir futbol sahası, basketbol ve voleybol sahaları olacak. Kepez’de hiç kum saha yok. Yeni mesire alanımızdaki kum saha da Kepez için ilk olacak. Çocuklarımıza, gençlerimize kumun üzerinde, çam ormanlarının içerisinde futbol imkanı sunağız. Kumda futbol oynamak bacakların kuvvetlenmesi için önemli bir aktivite olacak.”

Muhtar teşekkür etti

Tütüncü, Kirişçiler mesire alanının, piknik yapmak isteyenlerin hafta sonları eğlenceleri için önemli bir yer olacağını sözlerine ekledi.

Kirişçiler Mahalle Muhtarı Ali Cingöz de mesire alanı hizmetinden dolayı Tütüncü’ye teşekkür etti.

Mesire alanında neler var

Ormanın doğal güzelliği korunarak oluşturulan mesire alanında çocuk oyun grubu, açık hava spor aletleri, futbol, basketbol ve voleybol spor sahaları, piknik masaları, çeşme, tuvalet bulunuyor. Alanda gece aydınlatması da olacak. Mesire alanı düzenlemesini, Kepez Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri yapıyor. Kirişçiler Mesire alanına, Süleyman Demirel Bulvarı ve devamındaki Hamza Taş Bulvarından gidilebiliyor.
Kaynak: İHA