Alaattin Çakıcı'nın Hastaneye Alınmamasına Sinirlenerek Etrafa Ateş Açan Zanlı Adliyeye Sevk Edildi

Kartal Dr. Lütfi Kırdar Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde Alaattin Çakıcı’nın hastaneye alınmamasına sinirlenerek duvarlara 16 el ateş eden şüphelinin olayı para için yaptığı ortaya çıktı. Şüpheli ile birlikte olayın planlayıcıları olduğu iddia edilen 4 kişi adliyeye sevk edildi.

Edinilen bilgilere göre, 26 Ocak Perşembe Günü Kartal Dr. Lütfi Kırdar Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde "Alaattin Çakıcı ağabeyimi nasıl tedavi etmezsiniz" diyerek hastane duvarlarına ateş açan Ferdi E. yakalanarak, sorgulanmak üzere Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğüne götürülmüştü. Emniyette sorguya alınan Ferdi E.’nin olayı para için yaptığını söylediği öğrenildi.

Emniyette sorguya alınan Ferdi E.’nin, olayı yapması için Barış D. tarafından kendisine 200 bin lira teklif edildiğini ve para karşılığında eylemi gerçekleştirdiğini, fakat olay öncesinde ve sonrasında bu parayı alamadığını belirtmesi üzerine polis ekipleri çalışma başlattı. Çalışma kapsamında yapılan teknik ve fiziki takip sonucu olayın planlayıcıları olduğu tespit edilen Barış D., Barış Ö. ve Etem Ç. ile silahı temin eden Sabri B. düzenlenen baskınlarla gözaltına alındı.

Şüphelilerden biri Can Dündar saldırısında da silah temin eden kişi

Gözaltına alınan şüphelilerden Sabri B.’nin İstanbul Adalet Sarayı’nın önünde Can Dündar’a yönelik yapılan silahlı saldırı girişiminde bulunan Murat Ş.’ye silah temin eden kişi olduğu ve birlikte sanık sıfatında yargılandığı ortaya çıktı.

Ayrıca gözaltına alınan şüphelilerden Etem Ç.’nin ise Alaattin Çakıcı’nın Edirne Cezaevi’nde başka bir cezaevine sevk edileceği dönemde cezaevi müdürüne silahlı saldırı gerçekleştirilmesi olayında M.M. isimli şüpheli ile birlikte tutuklandığı ve kısa bir süre önce cezaevinden çıktığı öğrenildi.

Emniyetteki işlemleri tamamlanan 5 şüpheli, Anadolu Adalet Sarayı’na sevk edildi.
Kaynak: İHA