9 Şubat Dünya Sigara Bırakma Günü

Gölpazarı Sağlık Grup Başkanı Hekimgil: 'Yıllarca sigara kullanıp sonrasında bu bağımlılıktan kurtulmayı başaranlarda hem vücut sağlığı hem de psikolojik anlamda çok fazla olumlu değişimler görülür'.

9 Şubat Dünya Sigara Bırakma Günü
Gölpazarı Sağlık Grup Başkanı Dr. Volkan Hekimgil, 'Yıllarca sigara kullanıp sonrasında bu bağımlılıktan kurtulmayı başaranlarda hem vücut sağlığı hem de psikolojik anlamda çok fazla olumlu değişimler görülür.' dedi.

Hekimgil, '9 Şubat Dünya Sigara Bırakma Günü' nedeniyle AA muhabirine yaptığı açıklamada, amaçlarının sigaranın zararları konusunda toplumsal farkındalık oluşturmak olduğunu söyledi.

Tiryakiler üzerinde belli bir süre sigara içmediğinde sinirlilik, sıkıntı duygusu ve dikkatini toplamada güçlük gibi belirtiler ortaya çıkabileceğini ifade eden Hekimgil, 'Ancak bu belirtiler yaklaşık bir hafta kadar bir sürede giderek azalır ve kaybolur.

Yıllarca sigara kullanıp sonrasında bu bağımlılıktan kurtulmayı başaranlarda hem vücut sağlığı hem de psikolojik anlamda çok fazla olumlu değişimler görülür.' diye konuştu.

Kaynak: AA