11 Yaşında Başladığı Terziliği 57 Yıldır Sürdürüyor

Tekirdağ'ın Süleymanpaşa ilçesinde Hasan Gülbaytar, 11 yaşında çırak olarak başladığı terziliği 57 yıldır severek sürdürüyor.

Gelişen hazır giyim sektörünün mesleğine olan rağbeti azaltmasına rağmen Gülbaytar, Ertuğ Pasajı'nda 18 metrekare dükkanını her sabah erken saatte açıp iğnesini eline alarak mesaisine başlıyor.

Terzilik mesleğiyle evine ekmek götüren ve 2 çocuk büyüten Gülbaytar, 11 yaşında çırak olarak başlatığı terziliği sağlığı elverdiği sürüce sürdürmeyi planlıyor.

Gülbaytar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çırak olarak işe başladığında ustasının işi öğrenmek için ilk verdiği iğneyi hala sakladığını söyledi.

İşini 57 yıldır severek yaptığını anlatan Gülbaytar, '57 sene evvel iğneyi elime aldım hala iğnem elimde. 57 yıllık iğnemi de hiç bırakmıyorum. 57 yılımı verdim bu mesleğe. İlk başladığım günden bugüne kadar mesleğimi hep severek yapıyorum. Evime 57 yıldır bu iş ile ekmek götürüyorum. Terzilik yaparak 2 çocuk büyüttüm.' dedi.

İnsanların artık zanaat öğrenmekten çok paraya önem vermesinden dolayı bu mesleğe ilginin azaldığını, çırak yetişmediğini ifade eden Gülbaytar, ''Günümüzde artık bizim mesleğimize eskisi gibi ilgi yok. Çırak yetişmeyen bir meslek oldu. Çünkü parası yok bu mesleğin. Ben bu işin parasında değilim bu işi sevdiğim için yıllarca devam ediyorum. Sabah erkenden gelip dükkanımı açıyorum ve müşterilerime en iyi şekilde hizmet vermeye çalışıyorum.'' diye konuştu.

Eskiden hem el yatkınlığı hem de terzilik mesleğine merak olduğunu dile getiren Gülbaytar, şöyle devam etti:

''Ama artık herkes masa başı işim olsun diye uğraşıyor. Herkeste maşa başı işi yapamaz bazı gençlerin de bu şartları öğrenmesi lazım. Bir de bu zamanda çalışmadan para kazanılmak istendiği için bu işi öğrenmek istemiyor kimse. İş için gelenler ilk, 'Kaç para vereceksin?' diye soruyor. Daha eli iğne tutmayan insanlar, 'Kaç para vereceksin?' diye soruyor. Bu meslek sevgi işidir. Bu mesleği sevmezsen yapamazsın.''

Kaynak: AA