Zonguldak'ta Madenci Heykelindeki Kazma İkinci Kez Çalındı

Ereğli ilçesinde 1829'da taş kömürünü bulan Uzunmehmet'in tasvir edildiği heykeldeki 1 metrelik kazma ikinci kez hırsızların hedefi oldu.

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde kömürü bulan Uzunmehmet'in madenci olarak tasvir edildiği heykeldeki kazma ikinci kez çalındı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Uzunmehmet anısına yaklaşık 17 yıl önce sahil bandına yerleştirilen heykelin sol elindeki demir kazmanın olmadığını fark eden vatandaşlar, durumu Ereğli Belediyesine bildirdi.

Belediye ekipleri, yaptığı incelemede, Uzunmehmet Parkı'ndaki heykelin 1 metrelik kazmasının çalındığını belirledi.

Ereğli Belediye Başkan Yardımcısı Atilla Bulak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 17 yıllık heykeldeki kazmanın ikinci kez çalındığını söyledi.

Yeni kazma siparişi verdiklerini belirten Bulak, 'Heykele uygun yeni bir kazma siparişi verdik. 14 Nisan 2015'te çalınan kazma bu kez yine çalınmış. Neden aldıkları konusunda en ufacık bir fikrimiz yok. Bize bildirilmesinin hemen ardından tarihimizin önemli isimlerinden Uzunmehmet'in heykelindeki eksikliği gidermek için gerekli çalışmayı başlattık.' diye konuştu.

Uzunmehmet, Ereğli'ye bağlı Neyren köyündeki dere civarında 8 Kasım 1829'da ilk tez taş kömürünü bulmuştu. Kömürü bulan Uzunmehmet'in madenci olarak tasvir edildiği heykeldeki kazma 14 Nisan 2015'te de çalınmıştı.

Kaynak: AA