Zihinsel Engelli Halil, 14 Şubat İçin Kolları Sıvadı

Hassa ilçesinde zihinsel engelli Halil Kundak, Halk Eğitim Merkezi tarafından açılan hafif düzeyde zihinsel engelliler için turistik ve hediyelik eşya kursunda yaptığı el emeği göz nuru eserlerini 14 Şubat Sevgililer Günü için hazırlıyor.

Hatay'ın Hassa ilçesindeki Özel Rehabilitasyon Merkezinde eğitim gören 24 yaşındaki doğuştan zihinsel engelli Halil Kundak, merkezde açılan turistik ve hediyelik eşya kursunda yaptığı el emeği göz nuru eserlerini, 14 Şubat Sevgililer Günü için hazırlıyor.

Hassa Halk Eğitim Merkezi Müdür Yardımcısı Gülşah Yılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, engellilerin her alanda önemli bireyler olduklarını söyledi.

Yılmaz, açılan kursun 2020 yılına kadar devam edeceğini ve Hatay da ilk olduğunu ifade ederek, 'Kursumuz 17 Ocak da açıldı ve 30 Ağustos 2020 yılına kadar devam edecek. Teorik ve uygulamalı eğitim olarak ikiye ayrılıyor. Kursiyerimize 128 saat teorik, 528 saat uygulamalı eğitim haftanın ilk üç günü öğleye kadar verilecek. Güzel sonuçlar vereceğine inanıyoruz. Kursun açılmasında emeği geçenlere teşekkür ediyorum.' diye konuştu.

Engellileri topluma kazandırmak için çalıştıklarını belirten Yılmaz, merkeze gelen Halil'in takı kursuna görevli bir gözetmen öğretmen eşliğinde katıldığını kaydetti.

Doğuştan zihinsel engelli olan Kundak ise yaptığı el emeği göz nuru ürünlerini 14 Şubat Sevgililer Günü için hazırladığını belirterek, kurstan memnun olduğunu ve severek katıldığını söyledi.

Kurs öğretmeni Yıldız Aslan da kursta Sevgililer Günü'ne özel hazırlıklar yaptıklarını ifade etti.
Kaynak: AA