Yeşil Alanlarda 129 Bin Lale Ve 80 Bin Menekşe Açacak

Park ve yeşil alanlardaki çalışmalarına devam eden Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, kentteki orta refüjlere 80 bin menekşe ve 129 bin lale soğanı olmak üzere toplam 209 bin çiçeğin dikimine başladı. Bu ay tamamlanacak çalışmalarla birlikte Büyükşehir Belediyesi’nin kış mevsimi boyunca diktiği çiçek sayısı 479 bini bulacak.

Yeşil Alanlarda 129 Bin Lale Ve 80 Bin Menekşe Açacak
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, mevsimlik çiçek dikimi çalışmalarını Elazığ Caddesi orta refüjünde sürdürüyor. Yenişehir ilçesi Yıldız Parkı mevkiinden Batıkent Kavşağı’na kadar olan 3 kilometrelik alana toplam 75 bin lale soğanı dikilecek. Pazartesi günü itibariyle 34 personel ve 5 araçla çalışmalarını aralıksız bir şekilde sürdüren ekipler, toprağı işleyerek spatulalarla lale soğanlarını 10 cm derinliğe dikiyor. Toprakla örtülen lale soğanları, mart ayının sonuna doğru boy vermeye başlayacak. Elazığ Caddesi’ndeki çalışmaları cumartesi gününe kadar tamamlayacak olan ekipler, şubat ayında kentteki orta refüjlere 54 bin lale soğanını dikmeye devam edecek.

Toplam 479 bin çiçek dikildi

Kışlık çiçek dikimi çalışmaları, Büyükşehir Belediyesi’nin üretimini yaptığı 80 bin hercai menekşe çiçeğinin şubat ayında orta refüjlere dikimiyle tamamlanacak. Bu rakamlarla birlikte Büyükşehir Belediyesi’nin, kış boyunca kentin muhtelif yerleri ve parklara diktiği çiçek sayısı (290 bin hercai menekşe, 129 bin lale soğanı, 40 bin süs lahanası ve 20 bin çuha) toplam 479 bini bulacak. Yazlık çiçek dikimi için planlamalara başlayan Büyükşehir Belediyesi, yaz mevsimi için çiçek dikimi çalışmalarının startını nisan ayı itibariyle verecek.
Kaynak: İHA