Yazar Elmas Funda Sarı, 'Ruh Taciri' İsimli Kitabını Tanıttı

Yazar Elmas Funda Sarı, Almaya Wuppertal Kütahyalılar Kültür Derneğinin düzenlediği ’kitap okuma programı’nda, ’Ruh taciri’ isimli eserini okuyarak anlattı.

Yazar Elmas Funda Sarı, 'Ruh Taciri' İsimli Kitabını Tanıttı
Yazar Sarı, sözlerine kendisini tanıtarak başladı.

Sarı, "1977 yılında Kütahya’da doğdum . 2015 Nisan ayında babamın vefatıyla birlikte içine düştüğüm boşluğu görmemek ve duruma uyum sağlayabilmek adına küçük küçük notlar almaya başladım. Bir müddet sonra hepsini toparlayıp; gerçeğin içine biraz da kurgu ekledim ve Ruh Taciri meydana geldi. Bu süreçte kitap yazmak gibi bir düşüncem yoktu. Taki yazar bir arkadaşımın hikaye yaz önerisine kadar.

Psikolojik çözünmelerin; sevgi ve intikam sınırlarında ki gelgitlerin aktarıldığı kitabımda asıl amacım başta da belirttiğim üzere babamın vefatından sonra gerçekten önem verdiğim insanların en azından isimlerini kullanarak taşıyabildiğim kadar sonsuzluğa taşımaktı.Biraz hayat, biraz gerçek, biraz kurgu ve en kıymetlinin ihanetinin ağır harflerle ifadesi.Tereddütsüz sırtımızı dönebildiğimiz insanların üzerimizde kurmaya çalıştığı hatların derin izlerle bıraktığı gerçeğin koşulsuz karşılığı Ruh Taciri’nin özeti diyebiliriz.Halen özel bir şirkette Proje Yöneticisi olarak çalışmaktayım. Herkes gibi mutlu bir dünya hayalim benim de var ama bu ancak bireysel dünyalarla ve kısmen mümkün. Türkiye Cumhuriyeti’nin ruhunu harflerle resmedebilmeyi çok isterim. Bir gün belki ciddi araştırmalarla bu mümkün olur.40 yaşında bir insan olarak artık benimde gençlerden beklentilerim var. Hissettiğiniz gibi yaşayın, Yaşayın ki biz de sizden örnek alarak refah bir hayat hayalimizi gerçekleştirebilelim" dedi.

Wuppertal Kütahyalılar Kültür Derneği Başkanı İsmail Taşcıoğlu, "Kütahyalı yazarımızı misafir etmek, böyle bir programa iştirarek etmesi bizleri sevindirdi, yolu acık, başarıları daim olsun" diye konuştu.

(EFE)
Kaynak: İHA