Yangında Kızları Ölen Aile İçin Yardım Kampanyası

Kırklareli'de yangın nedeniyle evlerinin çöken çatısı altında kalarak hayatını kaybeden 8 yaşındaki Reyhan'ın ailesi için yardım kampanyası başlatıldı Anne Elif Özacar: 'Bizler için herkes elinden geleni yapıyor. Allah herkesten razı olsun'

Kırklareli'de yangın nedeniyle evlerinin çöken çatısı altında kalarak hayatını kaybeden 8 yaşındaki Reyhan'ın Özacar'ın ailesi için yardım kampanyası başlatıldı.

İnece beldesinde yaşayan 4 kişilik Özacar ailesi, 1,5 ay önce evlerinde çıkan yangında evin çöken çatısı altında kalan kızları Reyhan'ın hayatını kaybetmesiyle zor günler geçiriyor.

Yangında evleri kullanılamaz hale Özacar ailesi, İnece Belediyesinin kirasını üstlendiği bir evde yaşamlarını sürdürüyor.

İnece Belediyesince aileye yeni bir ev yapılması ve ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla Türkiye genelinde 2 ay sürecek yardım kampanyası başlatıldı.

Belediye Başkanı Şahabettin Vardar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2 ay sürecek yardım kampanyasına tüm vatandaşların destek vermesini beklediklerini söyledi.

Ailenin yangında kızlarını ve evlerini kaybettiklerini belirten Vardar, aileye ev yapımı için kampanya başlattıklarını aktardı.

Ailenin geçici bir süre başka bir eve yerleştirildiğini anlatan Vardar, 'Tüm vatandaşlarımızı sağ duyulu olmaya ve bu aileye yardım etmeye bekliyorum. Bizlerde elimizden geleni yapmak çalışıyoruz. Aile gerçekten çok mağdur. Kızlarını kaybetmenin acısını yaşıyorlar' diye konuştu.

Vardar, kampanyaya destek vermek isteyen vatandaşların Ziraat Bankası 104-67100144-5001 nolu Sedat Özacar'ın hesabına nakli yardım yapabileceklerini sözlerine ekledi.

- 'Bizler için herkes elinden geleni yapıyor'

Anne Elif Özacar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yangından sonra kendilerine yardımda bulunan herkese teşekkür etti.

Acılarının büyük olduğunu belirten Özacar, yangında 8 yaşındaki kızlarının hayatını kaybettiğini anımsattı.

En büyük ihtiyaçlarının başlarını sokabilecek bir ev olduğuna dikkat çeken Özacar, 'Bizler için herkes elinden geleni yapıyor. Allah herkesten razı olsun. Yangında evimiz yandı, kızımız hayatını kaybetti. Bir insanın başına gelebilecek en kötü şey, bizim başımıza geldi. Allah kimseye böyle bir acı yaşatmasın. Bizlere yardımlarda bulunan tüm vatandaşlara da teşekkür ediyorum.' sözlerine yer verdi.

Kaynak: AA