Vali Yavuz, Vatandaşlarla Buluştu

Muş Valisi Seddar Yavuz, 'halk günü' toplantısında vatandaşlarla bira araya gelerek sorun ve isteklerini dinledi.

Valilik toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıda vatandaşlarla bire bir görüşerek sorun ve taleplerini dinleyen Vali Yavuz, dile getirilen sorunların çözümü konusunda ilgili kurum müdürlerine talimat verdi.

Vatandaşlara devletin şefkatli yüzünü göstermeye devam edeceklerini vurgulayan Yavuz, şunları kaydetti:

'Vatandaşlarımızı sorunlarıyla baş başa bırakmayacak, paylaşarak gidermeye çalışacağız. Görüşmelerimde dikkatimi çeken husus vatandaşların ağırlıklı olarak iş talebi. Biz, hükümetimizin açıkladığı cazibe merkezi teşvik paketi kapsamında İzmir, İstanbul, Uşak gibi illere giderek yatırımcıları ilimize çekmeye, ilimizde yatırım yapmaya ikna etmeye çabalıyoruz. Şu anda ilimizde sanayi sektöründe çalışan sayısı 3 bin kişidir. Girişimlerimiz sonucu hizmet vermeye başlayan çağrı merkezimizde 100 kişi işbaşı yaptı. Burası tam kapasiteye ulaştığında 500 kişi istihdam edecek.'

Yavuz, tekstil kent inşaatını tamamladıklarını ve buraya yapılacak yatırımlarla 4 bin kişiye daha istihdam yaratmayı hedeflediklerini kaydederek, iş arayanlara meslek edindirme kurslarına katılmaları tavsiyesinde bulundu.

Toplantıya, Vali Yardımcısı Abdülkadir Okay, ilgili kurum müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak: AA