UTSO Başkanı Kandemir'den Müjdeli Haber

UTSO Yönetim Kurulu Başkanı Selim Kandemir, Ankara’ya iletilen girişimcilik desteği ile ilgili sıkıntılara çözüm açıklaması KOSGEB’den geldiğini müjdeledi.

UTSO Başkanı Kandemir'den Müjdeli Haber
Uşak Ticaret ve Sanayi Odası yeni hizmet binası açılışına teşrif eden Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’na, açılış sonrasında yapılan toplantıda UTSO tarafından iletilen sorunlar sonuçlanmaya başladı.

Toplantıda Bakan Bülent Tüfenkci’ ye iletilen girişimcilik desteği ile ilgili sıkıntılara çözüm açıklaması KOSGEB’den geldi.

KOSGEB Başkanı Recep Biçer, Girişimcilik Destek Programı’nda yeni düzenlemeler yapıldığını, artık girişimcilerin işletmelerini kurmadan KOSGEB’e müracaat edebileceklerini açıkladı.

01.02.2017 tarihinde başlayan bu yeni düzenleme ile birlikte daha önce KOSGEB onaylı Girişimcilik Eğitimini tamamlamış ve sertifika almış girişimcilerin, işletmelerini açtıktan sonra KOSGEB’e başvuru yapma şartları yürürlükten kalktı. Recep Biçer, yapılan bu değişiklikten sonra işletmesini kurup da şu an hala KOSGEB’e müracaat etmeyen girişimcilerin en son 31 Aralık 2017 tarihine kadar KOSGEB’e müracaat ederek Girişimcilik Destek Programından faydalanabileceklerini ve bu tarihten sonra yalnızca işletmelerini açmadan KOSGEB’e müracaat eden girişimcilere onay verileceğini söyledi.



Yapılan bu yenileme ile işletmelerini kurmadan KOSGEB’e müracaat eden girişimcilerin başvuru formları, oluşturulan kurullar tarafından kurulacak işletmelerin sürdürülebilirlik, kârlılık ve sektörel fırsatlar gibi kriterlere göre değerlendirilecek ve yapılan değerlendirmeler neticesinde olumlu ya da olumsuz sonuç girişimci adayına bildirilecek. Başvurusu onaylanan girişimci adayları 90 gün içerisinde işletmesini kurarak ve kurduğu işletmeyi KOSGEB veri tabanına kayıt ederek ilgili müdürlükte taahhütname imzalaması gerekecek. Bu işlemleri 90 gün içerisinde yapmayan girişimci adaylarının başvuruları reddedilecek. Başkan Biçer; ‘Girişimci adayının en fazla üç kez başvuru hakkı bulunuyor. Yapılan bu başvurularda üç kez üst üste olumsuz sonuç alan girişimci adaylarının başvuru haklarını kaybolacak ve bir girişimci bu destek programından yalnızca bir kez faydalanabilecek’ dedi.

UTSO Yönetim Kurulu Başkanı S. Selim Kandemir; "UTSO hizmet binası açılışında Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci’ ye ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’na ilettiğimiz bu konunun gerekli görüşmelerini yaparak çalışmalarını başlattık. Girişimciye destek olabilmek amacı ile, süreci takip ederek sonuca ulaştık. Uşak’ta, girişimcilik kursunun ilgi görmesinden son derece memnunum. Yapılan bu yeni düzenlemenin girişimci adaylarını daha çok teşvik edeceği düşüncesindeyim. UTSO olarak girişimciliğe her zaman önem verdik. Güzel projelerle bu alanda eğitimlere devam edeceğiz" dedi.

Kaynak: İHA