Ufka Yolculuk Bilgi Ve Kültür Yarışması

Milli Eğitim Bakanlığının desteği ile ülke genelinde beşincisi düzenlenecek Ufka Yolculuk Bilgi ve Kültür Yarışması için başvurular devam ediyor.

İl Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, Sivas Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde Sivas Gençlik Spor ve İzcilik Kulübü ile Sivas Ahlak Kültür ve Çevre Derneği (AKÇED) tarafından organize edilen yarışma için başvurular, 19 Şubat 2017 günü saat 24.00'e kadar online olarak www.ufkayolculuk.com adresinden gerçekleştirilebilecek.

Bu yılki konusu Kur'an-ı Kerim meali olarak belirlenen yarışmada, 8 ayrı kategoride sınav başvurusu alınacak. Yarışmacılar, online olarak isterlerse evlerinden, iş yerlerinden yarışmaya katılabilecek.

Yarışma il sorumlusu Feramuz Yılmaz, Sivas’ta yarışmaya üst düzey katılım beklediklerini belirtti.

Projenin önemine değinen Yılmaz, 'Okuma alışkanlığının istenen düzeylerde olmadığı günümüzde, okuyan, düşünen ve okuduklarıyla hayatına yön veren bireylerin yetişmesine katkı sağlamak, halkımızın, özellikle gençlerimizin sahih kaynaklarla buluşmasına destek olmak, Ufka Yolculuk organizasyonunun en büyük amacını oluşturmaktadır. Şu ana kadar 6 bin civarında kayıt aldık. Bu yılki hedefimizi Sivas için 10 bin yarışmacı olarak belirlemiştik. Son 10 günlük periyotta hedefimizi yakalayacağımızı düşünüyoruz.' ifadelerini kullandı.

Yarışma, 26 Mart 2017 günü saat 10.00'da, tüm Türkiye ile aynı anda Sivas'ta da gerçekleştirilecek.

Dereceye giren yarışmacılara umre ve çeşitli hediyelerin verileceği yarışmayla ilgili tüm ayrıntılara www.ufkayolculuk.com adresinden ulaşılabilecek.

Kaynak: AA