Turgutlu Belediyesi'nden Anlamlı Karar

Turgutlu Belediyesi Şehir Meclisi, Şubat ayı toplantısında polis memuru Şehit Fethi Sekin ve Şehit Suat Akıncı’nın isimlerini ölümsüzleştirecek kararlara imza attı.

Turgutlu Belediyesi'nden Anlamlı Karar
Turgutlu Belediyesi Şehir Meclisi Şubat ayı toplantısı Salı akşamı Belediye Meclis toplantı salonunda gerçekleşti. Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin’in şehir dışında olması dolayısıyla katılmadığı toplantıya şehir meclis üyesi Engin Okyay başkanlık etti. Okyay başkanlığında toplanan meclis 4 gündem maddesine ilave meclise sunulan dilekçe ile İmar Kanununda bir değişikliğin talep edilmesi için 5 gündem maddesine çıkartıldı. Okyay, açılış konuşmasında Başkan Şirin’in Turgutlu’ya hizmet adına Ankara temasları dolayısıyla şehir dışında olduğunu belirterek, alınacak kararların hayırlı olmasını diledi.

Gündem maddesi gereğince Ocak ayı meclis toplantısına ait toplantı tutanakları ve meclis kararları görüşülerek oy birliği ile kabul edildi. Gündemin bir diğer maddesi olan Şehit Suat Akıncı Kız İmam Hatip Lisesi’nin bulunduğu sokağın isminin değiştirilmesi meclise sunuldu. Meclis Başkanı Okyay, “Daha önce FETÖ/PDY kapsamından kapanan okul olan Gündüzalp Lisesinin bulunduğu sokak yine okul ile aynı ismi taşıyordu. Bu isim sabit kalmış. Kafa karışıklığının giderilmesi adına Meclisimize sunulan dilekçede 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri’nin ruhuna saygın bir isim ile değiştirilmek isteniyor. Bizce de uygun görülen isim okul ile aynı isim olan Şehir Suat Akıncı isminin sokağa verilmesidir. Meclis olarak uygun görürsek bu ismi karara bağlayıp Manisa Büyükşehir Belediyesi’ne onaylanması için göndereceğiz” dedi.

Oy birliği ile kabul edilen isim değişikliği talebi onaylanması için Manisa Büyükşehir’ gönderildi.

Şehir Meclisi İzmir’de geçtiğimiz aylarda meydana gelen terör saldırısında Şehit olan polis memuru Fethi Sekin’i de unutmadı. Cumhuriyet Mahallesi sakinlerinin meclise sunduğu dilekçe ile Turgutlu Belediyesi hizmet binası ve PTT hizmet binası arasında kalan yeşil alana Şehit Polis Fethi Sekin’in ismi verilmesi gündeme geldi.

İsim değişikliği ile ilgili konuşan Okyay “Cumhuriyet mahallesi azalarının isteği üzerine bu alana Şehit Polis Fethi Sekin’in isminin verilmesi söz konusudur. Meclis olarak uygun görürsek bu alana bu ismi vermek istiyoruz” dedi.

Oy birliği ile kabul edilen madde sonrasında Belediye hizmet binası ve PTT hizmet binası arasında kalan yeşil alana Şehit Polis Fethi Sekin’in ismi verilerek ölümsüzleştirilmesi adına ilk adım atıldı.

Gündemin bir diğer maddesi olan İlçemizde mezarlık olarak kullanılan muhtelif taşınmazın Manisa Büyükşehir Belediyesi’ne bedelsiz olarak devrinin görüşülmesi oldu. Meclis Başkan Vekili Okyay “Bu arsa mevcut bulunan mezarlık alanın yanında yine mezarlık olarak kullanılacak bir alan. Bu alanın mezarlık alanına dönüşmesi için ve her türlü defin hizmetleri yürütmek amacıyla Manisa Büyükşehir Belediyesi’ne bedelsiz bir devir için karar almamız gereklidir” dedi.

Oy birliği ile kabul edilen bu gündem maddesinin ardından gündeme son olarak eklenen İmar Kanununda değişiklik yapılması hususu da oy birliği kabul edilerek Şubat ayı olağan meclis toplantısı sona erdi.
Kaynak: İHA